17/06/2012

תשתית ניהול אחודה

תשתית ניהול אחודה

מאת: אייל דויד, מנהל תחום מוצרי Service Assurance,יCA Technologies ישראל
 
בעולם שבו ניתן לקשור ישירות לכל אסטרטגיה עסקית חדשה את פתרון ה-IT הדרוש כדי ליישם אותה, ה-IT הפך ממרכז עלות שצורך תקציבים בארגון למנוע שמייצר הכנסות. תהליך זה גרר אחריו שינוי בנוף ה-IT אליו היינו רגילים: תשתיות שבעבר היו באחריות הארגון הוצאו לאחריות ספקים חיצוניים כחלק משינוי באופן ביצוע הרכש שמבצע הארגון שינוי בו נירכשים שירותים ולא תשתיות, אפליקציות כשרות, תשתית כשרות וכד'. השינוי בתשתיות שהיו פיזיות והפכו לוירטואליות... שינוי שלקח חודשים לוקח מספר דקות כיום. מנהלי IT נהנים כיום מגמישות, דינמיות ועניין רב שהם פועל יוצא משינויים שעוברים על עולם ה-IT. 
 
במקביל, נדרשים מנהלי ה-IT להגיב במהירות לתקלות בשרות ולהיות פרו-אקטיבים בטיפול ובתחזוקת המערכות.
האתגר: ניהול תשתיות ה- IT החדשות עם כלי ניהול מיושנים 
כל יוזמות ה-IT בארגונים יתורגמו לתועלות עיסקיות רק כשהכל ייפעל ו"יינגן" ביחד. כלי ניהול IT מדור קודם אינם מסוגלים לתמוך ולהתמודד עם תשתיות ה-IT המודרניות והמתחדשות חדשות לבקרים. ההסתכלות על התשתיות היא הסתכלות ניפרדת לרשתות, שרתים ומסדי נתונים - מה שמאפשר תובנה מוגבלת וביצועים לא מספיק טובים.  
כאשר רכיב כושל מסיבה כלשהי התמונה הניתנת אינה מדוייקת מספיק ואינה ניתנת כחלק מתמונה רחבה יותר שמאפשרת להבין כיצד השפיע הכשל על שירותים נוספים. 
כיצד ארגונים יכולים לאמץ בבטחה טכנולוגיות חדשות הדרושות כדי להפחית עלויות ולהניע את העסק קדימה, בעת ובעונה אחת עם שיפור רמות השירות? התשובה היא פתרון ניטור מקיף שכולל ניטור כל התשתיות, האפליקציות ובסיסי הנתונים בארגון.
 
Nimsoft Unified Manager
פתרון ניהול וניטור IT עבור טכנולוגיות מודרניות, המספק ניטור וניהול אפליקציות תשתית מורכבות וניהול השירות שמספק ארגון ה-IT ללקוחותיו בתוך הארגון ומחוצה לו. במקום הגישה לתשתית או האפליקציה כל אחת בנפרד בתוך סך כל התשתיות או האפליקציות, התצוגה מובנית במערכת כדי להאיץ את פתרון הבעיות, לשפר את תשתית ה-IT ולספק שרות טוב יותר ללקוחות.
Nimsoft Unified Manager בנוי משלושה מרכיבים שיחד מהווים את הפתרון השלם שנידרש לניהול סביבת ה- IT המודרנית: 
• Nimsoft Monitor
• Nimsoft Service Desk
• Nimsoft Unified Management Portal
שילוב שלושת המרכיבים מאפשר לספק:
• 
תמונה משולבת של ה-IT הפנימי ושירותי ה-IT החיצוניים בהיבטי ביצועים וזמינות.
• 
שילוב גמיש וקל להגדרה יישום והרחבה של מערכת ניהול IT ומערכת ניהול השירות.
• 
יישום מתודולוגיות ותהליכי שרות בצורה פשוטה ומהירה.
 
Nimsoft  Monitor
פתרון בקרה שלם לסביבת ה-IT המודרנית המאפשר לארגון את הניראות הנדרשת כדי לפקח ולנהל באופן פרואקטיבי ביצועים, התראות ואירועים לאורך ולעומק סביבות מורכבות ביותר. במקום להשתמש במוצרים נוספים או ל"תפור" מעקפים כדי לפקח על הטכנולוגיות העדכניות ביותר, Nimsoft Monitor הוא פתרון מודולרי שמאפשר הוספה מהירה של יכולות חדשות לניהול וניטור.
שילוב ייחודי זה של תצוגה  ויכולת הרחבה עתידית הופכת את Nimsoft Monitor לפתרון שמסוגל לתת מענה לצרכים עכשויים ולצרכים עתידיים. היתרון הבולט של הפתרון היינו בזמן יישום קצר ומתן תוצרים מהירים לצורכי הלקוח.
 
Nimsoft Service Desk
"דלפק השירות" של ה-IT הוא משאב ה-IT היחיד שנוגע בצורה ישירה בכל הארגון. 
Nimsoft Service Desk מספק נקודת מימשק אחת למשתמשי הקצה ומספק להם את היכולת לבצע רישום של בקשות ומעקב אחר ההתקדמות בזמן אמת. המערכת כוללת תבניות מובנות ומוגדרות מראש שמאפשרות לצוות לקבל מידע ראשוני להקמה, הגדרה וטיפול בתקלות מרגע פתיחתן. הגישה בפתרון הינה שימוש ב-ITIL Best Practice כדי לקצר באופן משמעותי את זמן היישום. 
Nimsoft Service Desk מאפשר למשתמש הקצה לחפש פתרון לבעיות שלו במאגר המידע של פתרונות ידועים, וכך לקצר את תהליך פתרון הבעיה. כמו כן הוא מספק קטלוג שרות מובנה עם הרשאות גישה המבוסס על תפקיד המשתמש.
 
 Nimsoft Unified Management Portal
מספק תצוגה אחודה של שירותים עסקיים בהיבטי ביצועים וזמינות, מאפשר התאמה אישית של לוחות מחוונים, דוחות לפי שרותים ובחתך לקוחות ותפקידים בתוך הארגון. Nimsoft Unified Management Portal בונה למנהל ה-IT מסך תצוגה לסביבות הרבות שמספקות יחד את השירות: ה-Data Center המרכזי, הסביבות הוירטואליות וסביבות הענן מהן הארגון רוכש שירותים לפי דרישה.
 
פתרון Nimsoft לסביבות הענן
ה"ענן" מביא עימו צרכי ניהול וניטור נוספים מעבר לסטנדרט אליו היו רגילים בעבר. Nimsoft פותח ועוצב על סמך צרכים שהועלו על ידי לקוחות ובשיתוף עימם. הקשר הישיר עם הלקוחות איפשר ל- Nimsoft לפתח פתרון שנותן מענה לשרותי ענן במתכונותיהם השונות: (Paas)יSoftware as a Service (SaaS), Infrastructure as a Service (IaaS), Platform as a Service.
 
הפתרון תומך מהקופסא בסביבות: 
Private Cloud, Vblock Cloud, Public Cloud ונותן פתרון מושלם לחברות שהן Cloud Providers.

 

17/06/2012

"שולמן ישלם"? - על העלות הישירה והעקיפה של ניהול אנרגיה ב-Data Center

"שולמן ישלם"? - על העלות הישירה והעקיפה של ניהול אנרגיה ב-Data Center

אייל דורון, ארכיטקט פתרונות, CA Technologies ישראל
 
הביטוי  "שולמן ישלם !" הפך לחלק מה"עברית" של כולנו אי שם בסוף שנות 50 ומשמעותו "אל תדאג, ההוצאה הזאת איננה על חשבונך מישהו ישלם".  לכאורה כל עוד שולמן הוא לא אתה ניתן להתייחס למטבע הלשון הזאת כמשעשעת.... אבל בכל יחידה הצורכת שירותים יש תמיד "שולמן" אחד (לפחות) שמשלם את החשבון (בניגוד לשולמן המיתולוגי...).
בעולם ה-IT  שבין שני עידנים של מחשוב ריכוזי (Cloud ו-Mainfraime) חסו הוצאות האנרגיה הנגזרות משימוש שוטף בשרתים ותחנות (בעיקר חשמל וקירור) מתחת לכנפיי חשבון האנרגיה הכולל של הארגון, לרוב תחת סעיפים תקציביים של מנהלה ואדמיניסטרציה – להלן "שולמן".
 
בשלושת העשורים האחרונים הסתתרו הוצאות חשמל אלה בתקציב האנרגיה הכלל ארגוני בינות להוצאות כגון תאורה, מיזוג, מקררים בקפטריה ודומיהם, ומכיוון שהמחשוב היה מבוזר לא תמיד ניתן היה לאמוד במדוייק את החלק היחסי של הוצאות האנרגיה על IT  בסל ההוצאות הכולל על אנרגיה.
באמצע העשור הראשון של המילניום החדש, שודרגה  חשיבותן של מערכות המידע ממערכות תומכות תפעול, למערכות מחוללות הכנסה, ובכך הפכו מערכות המידע בקרב לא מעט ארגונים לנכס שיש לטפל בו כבכל השקעת הון אחרת. תמורות אלה הביאו את הענף לבחון חלופות להתייעלות ואופטימיזציה: שרתי TERMINAL צצו כתחליפים לשדרוגים שוטפים של תחנות קצה ושרתי קבצים ויישומים הפכו ווירטואליים והחלו לחלוק מאגר אחד של משאבים פיזיים.
וכך נכנסנו לעידן "מחשוב הענן". בתחילה נצפו רק "עננים פרטיים", אך ככל שהקישוריות לרשויות ציבוריות ו/או חצי פרטיות הפכה יציבה יותר ומהירה יותר, החלו להופיע "עננים ציבוריים". עננים אלה אפשרו לארגון לשלב שירותי מידע חיצוניים במארג הפרטי של היישומים הקיימים ובכך נפתחה עוד חלופה להתייעלות משאבי המחשוב בארגון.
 
המעבר למחשוב יעיל יותר, חשף מספר עובדות כלכליות מעניינות לגבי המודעות לצריכת האנרגיה של Data Centers:
1. היקף האנרגיה הנצרכת ב-IT הכפיל עצמו ועומד היום על שיעור של 2.5% וצפוי להכפיל עצמו שנית בטווח של 5-6 שנים.  
2. בנוסף, סקר רחב שערך CIOINSIGHT ציין שלמעלה ממחצית מהארגונים שנסקרו נתבקשו לבנות תכנית מדידה של חסכון באנרגיית IT. י75% מאלה שהחלו ליישם תכנית שכזו דווחו על חסכון משמעותי.
במילים אחרות "שולמן", למרבה הצער, הפסיק לפרוע אוטומטית את חשבונות האנרגיה הנזקפים לתפעול ה-IT...
החדשות הטובות הן, ש שחברת CA Technologies כמובילה במחשוב עננים, ראתה את הנולד, והעמידה מבעוד מועד פתרון הוליסטי המנטר, מתריע ומפקח על מימוש מדיניות חסכון אנרגיה בעולם ה-IT.
 
הפתרון של CA נחלק ל-3 רבדים:
1. ניהול אנרגיה לריכוזי מחשוב (CA ecoMeter - (Data Center 
• כלי תכנון וניהול ריכוזי לריכוזי מחשוב פיזיים וירטואליים , אחסון ועוד
• 
תמיכה בסטנדרטים תעשייתיים SNMP, MODBUS, BACnet וכיו"ב המאפשרים תקשור דו סטרי עם "קופסאות" ניהול אנרגיה הן עצמאיות והן כרכיבי תוכנה אינטגרטיביים בספקי החשמל ו/או הקירור ו/או בקרים נוספים.
• 
מערך ריכוזי של ניהול התראות וביצוע מדיניות אכיפה ותיקון אוטומטיים וחצי אוטומטים (דוגמא: אופטימיזציה של שרתים וירטואליים לפיזיים)
• פורטל דו"חות אחיד לכל הישויות
• מידע מלא על נכסים, תפוגות, קיבולות וזמינות שירותים
• מיפוי פורטים לרבות ניתוח של סיבת-מקור והשפעות ישירות ועקיפות
2. ניהול אנרגיה בתחנות הקצה CA ecoDesktop
• 
אכיפת מדיניות חיסכון בחשמל לפי פרופילי תחנות/תפקידים/מיקום. רכיב זה מייצר חסכון משוער של 20 יורו לתחנה לשנה!
• יכולת החרגת מדיניות לפי אירועים (הדלקה מרחוק לעדכוני תוכנה וכיו"ב)
• 
עומד בתקן דיווחי ISO14001 / EMAS EMS, לרבות כימות כספי של האנרגיה הנצרכת והחיסכון המושג.
3. מערכת ניהול עמידה בתקני אנרגיה - CA ecoGovernance
• מפוי ארגוני גמיש
• ניהול מידע בתחום הקיימות (Sustainability)
• איסוף מידע ושילוב ב-WORKFLOW
• אימות מידע וניתוח AUDITS
 
סיכום
IT הפך בארגונים רבים להון מניב ולכן לא ניתן יותר להעלים חלק מהעלויות התפעוליות שלו. מימד ניהול ותכנון קיבולות האנרגיה מופיע בכל מסמכי התכנון של "עננים" חדשים ובמסמכי אופטימיזציה של"עננים" קיימים.
• 
היערכות נכונה מבעוד מועד מאפשרת לנהל ולאכוף מדיניות חסכון באנרגיה ארוכת טווח וחיוב מדוייק יותר של הצרכנים הסופיים בגין עלויות השימוש.
• 
החזר על השקעה במימוש פתרון שכזה הנו מהיר מאד בתחנות הקצה  (חצי שנה - משוער) ומהיר דיו ב-Data Centerי- (12-18 חודשים משוער).

17/06/2012

CA Technologies Delivery: המחויבות ללקוח לא נגמרת במוצר

CA Technologies Delivery: המחויבות ללקוח לא נגמרת במוצר 

ראיון עם נחשון אלפסי, מנהל חטיבת Delivery ב-CA Technologies ישראל.
 
בתפיסה המודרנית של ניהול מערכות IT ארגוניות כבר לא מדובר על ארגז כלי עזר  בעזרתו מחלקת ה-IT "מכבה שריפות" בכל פעם שמתגלה בעיה תפעולית. "אין היום הרבה יישומים ארגוניים שאינם נחשבים לקריטיים, כאלה שאסור להם ליפול", אומר נחשון אלפסי, מנהל חטיבת Delivery ב-CA Technologies ישראל. "הזמנות 24x7 של אתר Web, האוטומציה של תהליכים עסקיים, האינטגרציה של מערכות הליבה והתחרות הגלובלית מחקו את ההפרדה המסורתית בין יישומים קריטיים לבין קטגורית Nice to Have. היום הכל קריטי ויותר מכל, מערכת הניהול, הניטור, הגנות המידע והאופטימיזציה של ביצועים, נעשתה קריטית ביותר. מה שלפני עשור עדיין נחשבה ללוקסוס של מגזר ה-Enterprise, היום היא היסוד המוצק למחשוב ארגוני גם ב-Mid Market. הגלובליזציה, שהפילה את חומות השווקים המוגנים, פרצה את הדרך לתפיסת EITM של CA בכל מקום. 
 
"ה-IT, כמו פס היצור או המערך הלוגיסטי, צריך לספק שירותים אמינים ויעילים לכל שאר הפעילויות של הארגון. לשם כך  על המנמ"ר להצטייד בכלים ספציפיים:
• כלי אוטומציה ושיפור התפוקה של צוות ה-IT
• 
כלי תחזוקה וטיפול בבעיות שיבטיחו אספקת שירות אמינה ורציפה
• 
כלי ניהול ואופטימיזציה שיאפשרו לו לספק יותר שירות בפחות עלויות
• 
כלי דיווח ואנליזה שיתנו תשובה לדרישות רגולטוריות ותמיכה בתהליכי קבלת החלטות
• 
כלים לניהול ה-IT כיחידה עסקית, מרכז רווח-הפסד עצמאי, כולל כלים לתמחור ולחיוב (Billing) המשתמשים בשירות.
 
באינטגרציה של מערכת ניהול IT מי שמביא את המתודה הוא ספק הפתרון ומי שאמור ליישם את הידע הוא האינטגרטור. "מוצר תוכנה, בשונה מחומרה, אינו פתרון סגור המכיל את עצמו. מערכת ניהול, בניגוד לשרתים עליהם היא תרוץ, לא מסתפקת בחיבור לחשמל והרצת תוכנת התקנה כדי להמריא. המתודה כאן חשובה יותר מהכלים הספציפיים, התועלת תלויה בהבנה לעומק של צורת השימוש והיעדים העסקיים, וידע טכני בהתקנה הוא רק הבסיס ממנו צריך להתעלות לערכים מוספים. ובאספקט זה ההפרדה המקובלת בישראל בין ספקי הפתרונות למיישמים פועלת לרעת הלקוח. שהרי ברור כי כמות הידע, הגישה למומחים, החשיפה לעדכונים והלקחים המצטברים במאגרי היצרן עולים באלפי מונים על כל מה שמצליח האינטגרטור הטוב ביותר להטמיע. CA נעזרת בשותפים עסקיים רבי מוניטין  המכירים את השוק המקומי לפני ולפנים. בהבדל מהמתחרים שלנו, הגיבוי המקצועי של CA חורג מעבודה של תחנת ממסר בין השותף העסקי המקומי למרכזי הידע והתמיכה מעבר לים".
 
המדיניות הלא שגרתית של CA-ישראל, בניגוד קוטבי לכל המתחרים, לרכז בסניף המקומי מסה קריטית של מומחי יישום ומנהלי פרויקטים ולצעוד בחזית במקום מאחורי השותפים העסקיים שלה, נובעת מהאופי המיוחד של השוק הישראלי. "בכל קנה מידה עולמי, זה שוק רטן שמתנהג כמו ענק", אומר נחשון. "לא רק שבאופן יחסי ל-CA נתח לא רגיל בשוק הישראלי, הלקוחות שלנו מתעקשים לרוץ על שפת ההתקפה של הטכנולוגיה, להיות חלוצים ביישום פתרונות חדשים ולהרחיב את מעטפת הביצועים בכל ממד אפשרי. סוג כזה של לקוחות נזקק לליווי מקצועי צמוד ברמות הגבוהות ביותר ולכן אי אפשר להסתפק בחלוקה המסורתית: המיישמים הם מקומיים, אבל המומחים יושבים בחו"ל. עם זאת, מאחר והשוק קטן יחסית, אי אפשר לצפות מהשותפים המיישמים לצבור מספיק ניסיון כדי שלא להזדקק לגיבוי מבחוץ. חטיבת Delivery שאני מנהל כאן, בהרצליה, היא הגוף היחיד בישראל שמסוגל לקחת אחריות על היישום ועם זאת לספק את הביטחון והאחריות הכוללת להצלחת הפרויקט. זה לא אומר שנדחק את השותפים הצידה. ההפך הוא הנכון. אבל אנחנו מאפשרים ללקוח להפקיד את הפרויקט בידיים המנוסות של CA, לדעת שכל משאבי ה-Corp ערוכים מאחורי ההתחייבויות להצלחה, ובמידת הצורך להכתיב איזה שותף עסקי יצטרף אלינו במהלך הביצוע. גם השותפים מבסוטים מהורדת נטל האחריות הכוללת מכתפיהם. הם עושים את עבודתם, מרוויחים בכבוד, ונהנים מביטחון פיננסי מלא כמיישמים בשירות CA  העולמית".
 
בחטיבת ה-Delivery של CA ישראל עובדים 4 מנהלים-ארכיטקטים בכירים ואיתם כ-12 מיישמים-יועצים. במרבית הפרויקטים הצוות הארגוני של החטיבה מהווה רק שלד מקצועי, אליו מצטרפים תוכניתנים ואנשי הטמעה של השותף העסקי או הלקוח עצמו. אנחנו לא מתחרים בשותפים אלא משמשים כמכפילי כוח שלהם. המנהלים שלנו מחוברים טוב יותר לעמיתיהם בעולם, ביכולתם לקבל תשומת לב תאגידית בלי תהליכי אסקלציה ממושכים, והם מסונכרנים לחלוטין עם מפת הדרכים של כל אחד מהמוצרים. כמובן  שלא הפסקנו להשקיע בהכשרות ובהסמכות של אנשי היישום של השותפים. הם היו ונשארו הגשר הכי יציב שלנו ללקוחות. אבל אנו רוצים גם לספק ללקוחות הדורשים זאת קשר ישיר לספק. נקודת ממשק יחידה לכל נושא הקשור בפרויקט, החל באספקטים טכנולוגיים אזוטריים וכלה במחיר התמיכה. אפשר לראות בכך איחוד האחריות הטכנית העליונה עם האחריות העסקית להצלחה".
 
רשימת הלקוחות המרוצים של חטיבת ה-Delivery כוללת את מרבית מגזר ה-Enterprise הישראלי: טבע, סלקום, HOT, בזק, מערכת הביטחון, נס טכנולוגיות ועוד רבים וטובים. "אלה לקוחות שיודעים מה לדרוש מהספק", אומר נחשון. "עבורם הקמנו את מוקד התמיכה בעברית, גוף ידע ושירות 24x7 שאין לו אח ורע בישראל. לקוח שנתקל בבעיה, במהלך הפרויקט או לאחר ההטמעה, מקבל טיפול מקומי ברמה הגבוהה ביותר. זה שירות ייחודי בקנה מידה עולמי. רק בישראל, כשלקוח מרים טלפון או פותח כרטיס תקלה, הוא מקבל תשובה בעברית. ומי שעונה לו נמצא כאן, לא בהודו או בברזיל. השירות בנוי לפי דרישות של לקוחות ישראליים והוא מנצל ידע וניסיון מהשוק המקומי. הקמת ה-Help Desk הישראלי יצרה מהפכה באיכות השירות, בנגישות וברלוונטיות של התמיכה. זה גם אחד המנופים היעילים ביותר בתחרות על זכיה בפרויקטים. מי שהתנסה בשירות של CA לא יסכים לפחות מכך".

14/06/2012

CA CLOUD COMMONS

מאת :לירון יונה, מנהלת קו מוצרי ניהול השרות CA Technologies ישראל

 
בימים אלו, כשארגוני ה-IT  מתמודדים עם תקציבים נמוכים מצד אחד ודרישות גדלות מצד שני, מחשוב הענן נראה ככלי מבטיח לגשר בין הפערים של יכולות ה-IT התקציבים המצטמקים והציפיות העסקיות התובעניות.
 
מחשוב הענן מציב בפנינו אתגרים חדשים כגון אבטחת מידע, זמינות, ביצועים, מדיניות אכיפה, אינטגרציות, רכישות, תקציבים, פיתוח, תצוגה, אוטומציה וראייה חודרת.
חברת CA עונה על האתגרים הללו כשהיא מציעה חבילת פתרונות ייחודיים לניהול ענן.
 
כחלק מחבילת הפתרונות הללו CA חשפה לאחרונה את פתרון Cloud Commons® ecosystem.
הפתרון כולל את ה- Cloud Commons Marketplace, אשר משמש כחנות יישומים מקוונת (Apps Store), המאפשר בקלות ובגמישות לרכוש ולמכור שירותי ענן ושירותי תוכן, ואת כלי הפיתוח Cloud Commons Developer Studio המאפשר תכנון, בנייה ואבטחת איכות של פתרונות תוכנה מבוססי ענן.
 
Cloud Commons® ecosystem הינה קהילה משגשגת הכוללת היום יותר מ-3,000 חברים. 
פתרונות הענן המוצעים כיום בחנות היישומים המקוונת " Cloud Commons Marketplace " כוללים פתרונות מבוססי טכנולוגיית CA AppLogic, התקנים (appliances)המבוססים על תוכנות כמו Microsoft®, cloud control panels, virtual desktop , mobile hosting  ועוד מגוון אפליקציות של ספקים שונים כולל אפליקציות של חברת CA  אשר ניתן להציע אותן בענן כגון:
CA Service Desk
CA ARCserv
CA BSI
 
בין ספקיות השירות של שירותי הענן החברות בקהילת Cloud Commons® ecosystem נמנות ארגוני MSP כגון:
DNS Europe
Radix Technologies
caleMatrix
CorePlus
 
Cloud Commons Marketplace 
צרכנים וספקים של פתרונות ענן ושירותים שונים עושים שימוש בחנות היישומים Cloud Commons Marketplace על מנת להשוות, לרכוש, לנהל ולמכור פתרונות ענן, שירותים ותוכן. 
האתר מספק לספקי תכנה עצמאיים ערוץ הפצה חדש וכלי שיווקי חשוב. ספקיות שירותי ענן יכולות להוסיף בקלות לקטלוג השירותים שלהן פתרונות מגוונים ועשירים ולהציע אותם כשירותים בענן, כל זאת על מנת להגיע ללקוחות חדשים ו"לבנות שוק". 
כמו כן, מומחי מחשוב בארגונים גדולים יכולים להיעזר באתר על מנת לתחקר ולזהות את השירותים המתאימים ביותר לארגון, מודלי ההטמעה, ספקים, וכן לרכוש שירותים.
מרק אורטנזי, מנכ"ל ScaleMatrix אמר שיש לחברה שירותים מעולים רבים שהם מעוניינים להעמיד בקלות ובמהירות לרשותם של לקוחות חדשים שאולי לא שמעו עליהם או אינם יודעים כיצד למצוא אותם.
 בניגוד לאתרים אחרים,הוא הוסיף,  האתר Cloud Commons Marketplace מציע מקום מרכזי אחד עבור לקוחות פוטנציאליים אשר יכולים לרכוש בו שירותי ענן, לגשת למידע בהיקף נרחב ולהגיע למשאבים - הכל תחת קורת גג אחת.האתר גם מאפשר לספקיות שירות שונות לרכוש שירותי ענן מוכנים, ולהוסיף אותם לקטלוג השירותים שלהן, לשווק ולהפיץ אותם - כשהעסקה מתבצעת ברקע. כולם מרוויחים מהמצב הזה ומבחינתו, הם מאיצים את ההתרחבות שלהם בזירת הענן.
 
היכולות של חנות היישומים Cloud Commons Marketplace כוללות:
חברות תוכנה וספקיות שירות יכולות להפיץ שירותי Software as a Service (SaaS),שירותי Platform as a Service (PaaS) או שירותי Infrustructure as as service (IaaS ).
ספקי תכנה עצמאיים, ספקיות שירות ומפתחים עצמאיים יכולים להציע מוצרים או פתרונות משולבים כשירותים מבוססי טכנולוגיית CA AppLogic.
ספקיות שירות יכולות לרכוש פתרונות ענן חדשים מספקי תכנה עצמאיים,  על מנת להרחיב את קו השירותים שהם מציעים.
לקוחות בארגונים גדולים יכולים לרכוש פתרונות ענן לשימוש ישיר בענן הפרטי שלהם, או לבחור בגרסת אירוח באמצעות ספקיות שירות החברות בקהילת ה-Cloud Commons.
 
כלי הפיתוח Cloud Commons Developer Studio
מפתחים וספקי תכנה עצמאיים, יכולים להיעזר בכלי Cloud Commons Developer Studio כדי לייצר שירותים לענן ציבורי או פרטי, ללא עלות, באמצעות טכנולוגיית CA AppLogic.
 הכלי מסייע בפרויקטים של שיתוף ופיתוח, ומיועד למפתחים המבקשים לתכנן, להקים ולבחון תוכנות מבוססות ענן. 
היכולות של Developer Studio כוללות: 
חברים בקהילה יכולים לשתף ולנהל פרויקטים של תוכנה בממשק Cloud Commons WorkBench שמבוסס על תוכנת FusionForge.
ספקי תכנה עצמאיים, ומפתחים יכולים לבנות אפליקציות ושירותים להרצה בענן באמצעות שימוש בטכנולוגיית  CA AppLogic לפיתוח תוכנה, ולבחון את היישומים בענן באמצעות
 Grid Scheduler Cloud Commons. 
יכולות רבות עצמה אלו, מסייעות למפתחים ספקי תכנה עצמאיים,  לבנות שירותי ענן חדשים ולהציע אותם בשוק החופשי.
 
לסיכום, 
 Cloud Commons ecosystem הינו פתרון אשר מספק משאבים מקיפים שמסייעים להאיץ את ההבנה, הטמעה, והאימוץ של מחשוב ענן. ספקיות שירות, חברות תוכנה, מפתחים, ארגונים ואנשי מיחשוב מצטרפים אל הקהילה כדי לקבל ולספק ערך עסקי באמצעות מחשוב ענן. 
המערכת משלבת בין קהילה אינטראקטיבית לבין כלי פיתוח לענן, cloud test grid וחנות יישומים מקוונת לפתרונות ענן.
בנוסף, החברים בקהילה יכולים לאמץ שיטות עבודה (best practice) וגישות שונות לאימוץ הענן, האצת הפיתוח של תוכנות המיועדות לענן ופישוט תהליך הרכישה, המכירה והאירוח של פתרונות ענן.
 
לפרטים נוספים והרשמה למערכת Cloud Commons® ecosystem בקרו באתר האינטרנט שבכתובת http://www.cloudcommons.com.

 

13/06/2012

מה זו תכנית עבודה שנתית?

אפרת מנצור, סמנכ"ל שירותי ייעוץ ושמוליק רייך, סמנכ"ל תפעול

תכנית עבודה שנתית כוללת את כלל הפעילויות, הפרויקטים והמשאבים הארגוניים) תקציב וכח אדם) המתוכננים לשנת התקציב, והיא נבנית לאור ובהלימה ליעדים האסטרטגיים של הארגון.

בכדי לפשט את הנושא, ניתן לאמר כי תכנית עבודה שנתית מחלקת את עוגת המשאבים הארגוניים לאזורי הפעילות והפרויקטים השונים על פי עדיפות שנגזרת מיעדי הארגון ובהתאם לאילוצים מוכתבים. עבודה על פי תכנית עבודה שנבנתה כנגזרת מהיעדים העסקיים של החברה תבטיח התפתחות החברה כפי שהוגדר על ידי הנהלת החברה, מכאן, חשיבותה העצומה.

"חלוקת העוגה"
בכדי לדעת איך מחלקים את העוגה צריך קודם לדעת מה גודלה והרכבה, כך שבדרך כלל תהליך תכנון תכנית העבודה השנתית מתחיל מהנהלת החברה (Top Down), הקובעת מס' קווים מנחים לגבי השימוש במשאבי הארגון (תקציב וכח אדם) והגדרות כגון הרכב התקציב במושגי תקציב השקעות (CapEx) ותקציב שוטף (OpEx) ובנוסף נקבעים לוחות זמנים לשלבי תכנון התכנית ולאישורה.

תכנית עבודה שנתית - "חיה ונושמת"
בעבר היה מקובל לראות בהכנת תכנית העבודה השנתית אירוע חד פעמי, אשר מטרתו אישור התקציב השנתי וחלוקתו לפעילויות השונות. בשנים האחרונות, הולכת ורווחת התפיסה כי תהליך בניית תכנית עבודה שנתית הוא תהליך רציף והמשכי בו, לאחר אישור התוכנית, עוברים לשלב הביצוע והדיווח של התוכנית, אשר הופכת לתכנית "חיה ונושמת" ומשקפת במהלך השנה דרישות חדשות, שינויי תעדוף ואף שינויי תקציב כתוצאה מאילוצים שונים ומצורך הולך וגובר לספק מענה מהיר לדרישות לא מתוכננות, כגון שינויים רגולטוריים. התוכנית השנתית הופכת לבסיס לתכנון השנה הבאה ובהדרגה תכניות שנתיות הופכות לנדבך בתוכניות רב שנתיות.

מדוע זה מסובך?
כמעט בכל ארגון גדול מתקיים תהליך של בניית תכנית עבודה שנתית, רובו מתנהל על פני מס' רב של מערכות ארגוניות ותוך שימוש ניכר בגליונות Excel רבים המשמשים כמעט את כל בעלי העניין בתהליך.

13/06/2012

מרחיבים את הביזנס. יחד.

אסטרטגיה מנצחת במארג השותפים

מאת: אייל ברש, מנהל שותפים, CA Technologies ישראל

לפני כשנה הכריזה CA על כוונותיה לעדכון ושינוי יכולות הגישה שלה לשווקים השונים (Go-to-Market) ובכלל זה, בחינה מחודשת ומעמיקה של תצורת העבודה אל מול שותפיה העסקיים. התהליך כלל סקרים רבים וראיונות עם מאות שותפי מכירה ועבודה מכל קצוות תבל, על-מנת לקבל תמונה שלמה של מערך השותפים, בחינת הצרכים, היכולות והקשיים שבהם נתקלו הצדדים בעבודתם המשותפת.
 
ההשקעה הגדולה, שכללה גם בדיקה מעמיקה של נוהלי עבודה פנימיים, דרישות השוק, בדיקת צרכי השותף וכמובן דרישותיהם של לקוחותינו המשותפים אכן נשאה פרי, ולפני כחודש הכריזה CA על תוכנית השותפים החדשה והמקיפה ביותר שנראתה עד כה. הגדלת מערך השותפים והתמקצעותו יביאו לכניסתה לפלחי שוק שלא הייתה פעילה בהם עד כה, ולגידול במכירות.
 
כחלק מהתוכנית החדשה עלה לאוויר אתר השותפים החדש (partnerportal.ca.com), הכולל גישה חינם למאות קורסים בנושאי פתרונות CA ומוצריה, הסמכות למגוון תפקידים, החל מאנשי המכירות, דרך הגופים הטכניים וכלה באנשי היישום והשירות של השותף. בנוסף, מאפשר האתר קבלת אינפורמציה עשירה המתמקדת בתחומי העשייה של השותף, White-Papers, Best Practices ומידע רב ערך להבטחת הצלחתו של השותף בתהליך המכירה וכמובן רישום הזדמנויות חדשות ומעקב אחר התקדמות תהליכי המכירה.
 
גם המודלים הקלאסיים אשר אפשרו בעבר מעורבות שותף בתהליך המכירה של פתרונות CA נבחנו, התעדכנו והתחדשו בהתאם לרוח התקופה. בנוסף למודל הקלאסי של יחסי מפיץ-ספק (Reseller), ניתן למצוא היום יותר ויותר מודלים המתאימים לשותפים המיישמים אספקת שירותים בענן (מודל MSP: Managed Service Provider). מודלים אלו מאפשרים לשותפי CA לספק על-גבי הענן מגוון רחב של אפליקציות ושירותים המבוססים על פתרונות CA במודלים של "חיוב פר שימוש" או "פר לקוח" ובכך לאפשר ללקוחותיהם גמישות של ממש ואפשרויות גדילה מהירות.
 
שותפי Premier
מערך השותפים של CA Technologies ישראל עודכן גם הוא במהלך השנתיים האחרונות ונכון להיום מורכב מארבע חברות במעמד Premier (מעמד השותפים הגבוה ביותר): טלדור תקשורת, נס פרו (קבוצת נס), נטקום (קבוצת נטקום-מל"מ-תים) וחברת ליעם1 (קבוצת One). שותפות אלו עוסקות בעיקר במכירה והטמעה של פתרונות השליטה ובקרה (Service Assure), פתרונות אבטחת המידע, פתרונות לניהול תקלות (Service Desk), מחשוב ענן ואוטומציה של מערכי מחשוב. 
 
בנוסף, קיימים מספר שותפים המתמקדים במכירה והטמעה של פתרונות ספציפיים. על אלה נימנות חברות פרוסיד ואורנטק המתמחות בפתרונות ניהול פרוטפוליו ופרוייקטים (CA Clarity PPM). חברות טקמיינד, Comm-IT, ובינת אלקטרוניקה המתמחות בפתרונות שו"ב וניהול תקלות, וכן חברות דטתנין, טרסטנט, קורוויר, סקוז ו-ID-Sec המתמחות בפתרונות אבטחת המידע. בתחום פתרונות מחשוב הענן ואספקת שירותים בענן ניתן למצוא את חברת טרה-סקיי.
 
מגוון הפתרונות הרחב של חברת CA בשילוב יכולותיהם המגוונות של שותפיה בישראל מאפשר כעת, בשונה מן העבר, אספקה ומתן שירותים מתקדמים ללקוחות אשר עד כה לא נמנו על לקוחותיה הקלאסיים של CA - חברות ה-Small Medium Enterprise. ארגונים וחברות אלו המאופיינים בדרך-כלל בסביבת מחשוב ארגונית, המספקת שירותי IT לכמה עשרות ועד למאות בודדות של משתמשים ארגוניים, יכולים כעת להנות משלל פתרונות ברמת Enterprise המוצעים להם בשלל מודלים המתאימים לצרכיהם. 

13/06/2012

לי זה לא יקרה

לי זה לא יקרה
המשכיות עסקית צריכה להוות היום תנאי סף הכרחי לאלו אשר מעוניינים בפתרון גיבוי הולם

מאת: משה כהן, מנהל מוצרי CA Technologies, אבנט תקשורת
 
אם אתה נמנה בין הלקוחות אשר לא חוו אובדן מידע כנראה שאתה בר מזל או שדאגת להגן על המידע בארגון עם פתרונות גיבוי טובים. כמי ששנים עוסק בתחום הגיבוי אני נתקל בכל פעם מחדש בשאננות בכל הקשור למוצרי גיבוי ותועלתם. זאת לרוב, כתוצאה מכך שארגונים רבים אינם מייחסים חשיבות מספקת לאפיון הסביבה ובניית פתרון המתאים ביותר לצרכיי הארגון, המשתמשים והמידע  אותו הם מייצרים. 
 
ישנם פתרונות גיבוי רבים בשוק ועל מנהלי ה-IT ומקבלי ההחלטות בארגונים להתאים פתרון בעל יכולת שמירה על מידע בצורה אמינה ביותר ובנוסף יאפשר שרידות מקסימלית.
שמירה אמינה על מידע אינה נמדדת רק ביכולת הגיבוי, אלא בעיקר באיכות השחזור והחזרת המידע לזמן הקרוב ביותר לרגע בו אבד.  הכוונה במונח איכות שחזור אינה רק ליכולת לשחזר קובץ בודד, אלא ביכולת לייצר שחזור איכותי של קובץ בודד, ספרייה, פריט דואר, בסיס נתונים וכמובן שחזור שרת פיזי או וירטואלי למצבו המקורי טרם השבתתו/קריסתו. (קיימים עוד סוגי מידע רבים שיכולת שחזורם חשובה לא פחות) 
 
זה נכון ואף הכרחי לדרוש את כל היכולות הללו ויותר ממוצר הגיבוי שלך.
יכולת הגיבוי המוכרת, בתוספת ליכולת שחזור המידע למועד הקרוב ביותר לרגע איבודו (או לרגע קריסת השרת) ויצירת נקודות שחזור זמינות הפרוסות לאורך התקופה המתבקשת (בהתאם לצורכי הארגון) הם מרכיביו של המונח המשכיות עסקית. טכנולוגיה זו אשר תופסת תאוצה בשנים האחרונות צריכה להוות היום תנאי סף הכרחי לאלו אשר מעוניינים בפתרון גיבוי הולם.
ישנם מקרים בהם דרושה יכולת מתן מענה מידי לקריסה של סביבה בזמן אמת. במקרים מסוג זה יש להבטיח שכפול הסביבה לאתר משני מרוחק, מקומי או בענן.
זאת, ניתן לבצע באמצעות מוצרי רפליקציה שונים תוך התאמתם לאופי הסביבה הקיימת. היתרון בהקמת אתר משני הוא יכולת ההתאוששות בזמן הקצר ביותר והחזרת הארגון לעבודה שוטפת ב- Down Time מינימלי. 
 
התחזוקה השוטפת של כל אחד מיכולות הגיבוי, ההמשכיות העסקית והרפליקציה דורשת התמדה, אחריות והשקעה של זמן רב במהלך היום. לכן, בתהליך בחירת הפתרונות יש לתת חשיבות גם לדרך הניהול ופישוט התהליכים הכרוכים בשימוש שוטף במוצרים השונים. 
 
בשנים האחרונות עסקה חטיבת ה-Data Management של CA Technologies בפיתוח מוצרים בתחומי הגיבוי, ההמשכיות העסקית והרפליקציה תוך שימת דגש  מיוחד על ניהול ריכוזי וידידותי למשתמש של תהליכים אלו. משפחת מוצרים זו מכונה CA ARCserve  המהווה משפחת פתרונות מקיפה לשמירה על מידע. היא מאפשרת לארגונים להאיץ את זמני הגיבוי והשחזור, לשמור בקפידה על נתונים, יישומים ושירותים קריטיים המצויים במגוון תשתיות ה IT שלהם – הווירטואליות, המסורתיות ותשתית הענן. 
משפחת CA ARCserve R16 מציעה ניהול מעמדה מרכזית ומאפשרת אינטגרציה קלה עם תוכנות צד ג' כגון אמצעי שליטה מרחוק, פלטפורמות ניהול ופתרונות טכנולוגיים נוספים.
המשפחה מונה 4 מוצרים שונים: CA ARCserve Backup, CA ARCserve D2D, CA ARCserve Replication ו-CA ARCserve High Availability  
CA ARCserve Backup – מערכת המציעה גיבוי מסורתי מגוון הנותן מענה לכל סוגי הטכנולוגיות הקיימות עבור ארגונים בכל הגדלים. בעזרתה ניתן לבצע גיבוי לדיסק, לטייפ או לענן, יכולת De-Duplication וגיבוי סינתטי מתקדם וייחודי. כל זאת עם ניהול מסודר של תהליכי גיבוי ומאגר קלטות.
CA ARCserve D2D – מוצר גיבוי מבוסס דיסק המפשט את תהליך שחזור הנתונים ע"ג שרתים פיזיים ווירטואליים, דיסק מקומי או באחסון, בענן או באתר מרוחק. יכולת שחזור מלאה לחומרה שונה  (Snapshots Bare Metal, restore)
וגיבויים אינקרמנטליים ברמת הבלוק ללא הגבלה המבוססת על פטנט ייחודי I2 ומצמצמת באופן משמעותי את חלון הגיבוי, תעבורת הרשת והאחסון בדיסק ואת העומס על יישומי הייצור.
 
ARCserve Replication ו-CA ARCserve High Availability מערכת גמישה בעלת יכולת התאמה להיקפיי מידע משתנים המספקת הגנה של 24 שעות ביממה 7 ימים בשבוע 365 ימים בשנה. שכפול מידע ממוטב בסביבת רשתות LAN ו WAN עבור שרתים, יישומים ונתונים ע"ג Windows, Linux ו-Unix. מספקת הגנה רציפה ותקופתית על נתונים וביצוע גיבויים אל אתר מרוחק לשם התאוששות מאסון. בנוסף מוצרים אלו מאפשרים גם בדיקת התאוששות אוטומטית ללא הפרעה לביבת הייצור (Assured Recovery) ויכולת הגנה רציפה על נתונים עם יכולת שחזור מהיר של נתונים ובסיסי נתונים שניזוקו.

13/06/2012

טלדור תקשורת, גלסהאוס ו-CA - "שלמות הפתרון"

Definitions for completeness
The state of being complete and entire; having everything that is needed.

 
עולם ה-IT עובר בשנים האחרונות מהפכה שהיא גם חרב פיפיות. אם בעבר, הקימו חברות ה-IT מערכות פשוטות מ-2-3 ספקים, הרי שכיום התמונה שונה בעליל. דוגמא טובה לכך היא חברות רבות ששדרגו בשנים האחרונות את התשתית שלהם לטכנולוגיות IP והפכו את האתגרים העומדים בפני האינטגרטורים לגדולים בהרבה. האתגר הגדול מכולם הוא לקדם את עסקי הארגון על ידי שיפור ושדרוג התשתית הטכנולוגית, אך בתקציבים קטנים בהרבה משנה לשנה.
 
המעבר ל-IP הוליד תשתית סבוכה המורכבת מפאזל של שרתי מחשב, רכיבי תקשורת ותוכנה המגיעים מעשרות יצרנים שונים. החיבור בין עשרות יצרנים שונים אינו עניין של מה בכך ולכן הרשתות המודרניות הללו הרבה יותר מועדות לתקלות ולכשלים מהותיים. ולכן בעת שדרוג, או קריסת מערכת, הלקוח מחפש כתובת אחת אליה יוכל לפנות ולבקש פתרון מהיר.
 
בחברת טלדור, הנמנית על חברות ה-IT הגדולות והמובילות בישראל, זיהו את האתגר הגדול כבר ב-2004. טלדור רכשה מידי מוטורולה 51% מאחזקותיה ויצרה את חברת הבת טלדור תקשורת במטרה ליצור one stop shop אשר תציע ללקוחות סל שירותי טכנולוגיית מידע ותקשורת שלם ומדויק מקצה לקצה. לאחר שרכישה זו הוכיחה את עצמה, רכשה טלדור את כל אחזקות מוטורולה בשנת 2010.
 
רוני טאו, ה-CTO של טלדור תקשורת מסביר: "טלדור החליפה דיסקט לפני כלל השוק והבינה ש-IT לבד אינו מספיק. בעידן מחשוב הענן והסמרטפונים רכיב המחשוב לבד אינו מספיק ויש צורך ביכולות גבוהות בתחום התקשורת. מילת המפתח היום היא ICT. טלדור תקשורת מציעה כיום שלל פתרונות תקשורת, אבטחת מידע ותקשורת אחודה (UC) כוללים מקצה לקצה לכל סוגי העסקים. 

אנו מתמחים בתכנון, יישום, אינטגרציה, הטמעה ואחזקה של מערכות תקשוב מתקדמות המאפשרות העברת קול, וידיאו ונתונים. פתרונות ה-Collabortaion והתקשורת האחודה של טלדור תקשורת כוללים טלפוניית IP ואפליקציות כגון נוכחות, שיחות ועידה, דואר קולי, ועידות וידאו ופתרונות תקשורת למרכזי שירות לקוחות.
 
לטלדור תקשורת התמחות גם בפתרונות אבטחת מידע לרשתות, בכלל זה מערכות פיירוול לסוגיהן, אנטי וירוס, Security Gateway, פתרונות הגנה מפני דליפת מידע, הגנה על מידע בתחנות קצה, כספות מידע ניהול זהויות, הקשחת שרתים ועוד".
 
כדי להשלים את מעטפת ה-ICT ללקוחותיה רכשה טלדור לפני כחודשיים את חברת גלאסהאוס ישראל. גלאסהאוס מתמחה באספקת קשת רחבה של פתרונות ושירותים בתחום תשתיות ה- IT. גלאסהאוס מתמחה בפתרונות אחסון וגיבוי, תכנון רציפות עסקית (BCP) והתאוששות מאסון (DRP), בסיסי נתונים (Oracle ו-MS-SQL), ארכוב, ואספקת פתרונות BI. תשתיות מבוססות UNIX, Linux ו-Microsoft, פתרונות וירטואליזציה, אוטומציה של תהליכים ופתרונות לזמינות גבוהה (High Availability).
 
רוני טאו: "קשת היכולות הרחבה של טלדור תקשורת וגלאסהאוס ישראל בתחומי תשתיות הרשת ותשתיות המחשוב הופכות אותנו לשותף הטבעי ביותר של CA בהטמעת שלל פתרונותיה – אוטומציה של תהליכים עסקיים ומערכות שו"ב, אבטחת מידע, ניהול זהויות ועוד. על מנת לבצע יישום מושלם של הפתרונות המתקדמים של חברת CA בכל תחומי ה-IT נדרש אינטגרטור מומחה בעל ידע וניסיון נרחב להטמעה מוצלחת ומהירה". 

13/06/2012

הקשחת שרתים - Access Control

הקשחת שרתים - Access Control
מאת: אורן טלמור, Senior solutions architect, דתנין

הקשחת שרתים הינה מרכיב עיקרי בהליך אבטחת תשתיות המחשוב בארגון, בין אם מדובר בשרתים פנים ארגוניים או חוץ ארגוניים. האתגר ביישום פתרון הקשחה רוחבי מורכב משלושה פרמטרים: זמינות, אחידות ותאימות. מחד, החלת המדיניות צריכה להתבצע ללא כל פגיעה בזמינות השירותים השונים. מאידך, ההקשחה צריכה להיות אחידה לכל שרתי הארגון ללא כל תלות בפלטפורמת השרת ומערכת ההפעלה שלו. לבסוף יש לוודא שאכן המדיניות הוחלה על השרתים ואכן כל השרתים בארגון תואמים (Compliant) את מדיניות ההקשחה בארגון. 
 
יתרונות הקשחת שרתים בארגון
• 
הקשחת שרתים אוטומטית מאפשרת שלב ראשוני של "למידה" של הסביבה ללא אכיפה. התמונה המתקבלת כתוצר של למידה זו מאפשרת את השמירה על צרכי הקישוריות והפונקציונאליות של מערכות ההפעלה החשובות כל כך לארגון,  גם בבנית מערך חזק של אכיפת מדיניות האבטחה.
• 
"שרת לכל שירות" – עם כניסתה המאסיבית של התשתית הוירטואלית, על כל בעיות האבטחה הגלומות בה, ארגונים נוטים להתקין אפליקציה בודדת על כל שרת. מערך ההקשחה מאפשר גישה מאובטחת לשירות המיועד, תוך חסימת גישה לשירותים לא נחוצים ולא מאובטחים, שמופעלים עם התקנת מערכת ההפעלה, על פי מדיניות מוגדרת מראש.
• 
נגזרת חשובה של ההקשחה הוא  הליך
ה-Auditing המאפשר מעקב מלא אחר פעולות המשתמשים בשרתים השונים.
לקראת הטמעת מערך הקשחה אוטומטי נדרש לבצע מספר פעולות לבחינה של כל השירותים והמשאבים הזמינים בארגון: 
• "למידה" של השרתים המופעלים בארגון.
• 
וידוא שכל השירותים המופעלים פועלים בצורה מאובטחת.
• 
הגבלת גישה לקבצים, תוכנות ופורטים רגישים בשרתים.
• 
בסביבות UNIX, נדרש לבחון הסבה למתן הרשאות ברמת פקודה (SUDO) ולא באמצעות מתן הרשאות למשתמש (SU) 
• 
כתיבת מדיניות הקשחה רוחבית לכל תשתיות המחשוב בארגון ועדכונה באופן שוטף.
• 
בסביבות UNIX, יש לבחון הזדהות באמצעות משתמש אישי, שמוגדר במאגר משתמשים מרכזי, ולא באמצעות משתמשים משותפים שמוגדרים מקומית.
 
CA ControlMinderTM ™- מוצר Access Control של CA
מוצר CA ControlMinderTM™ הינו שרת ניהול הקשחת שרתים. זהו מוצר מוביל בתחום ההקשחות, המהווה כלי ניהול מרכזי להפצת מדיניות הקשחה ארגונית, על מאות שרתים בדקות ספורות, פעולה שאינה אפשרית בהפצה ידנית של מדיניות ההקשחה. 
 
CA™ ControlMinderTM™ מאפשר:
• 
ביצוע "למידה" אוטומטית של השרתים המופעלים בארגון. 
• 
ניהול מרכזי בקונסול אחיד של מדיניות ההקשחה הארגונית בכל הפלטפורמות והטכנולוגיות.
• הגבלת גישה ברמת קובץ, תוכנה ופורט בודד.
• 
הזדהות מאובטחת של משתמשים מול מאגר משתמשים מרכזי (Active Directory) בסביבות UNIX.
• 
איסוף כל אירועי האבטחה (Auditing) בשרתים וצפייה בשרת מרכזי.
• בדיקת Compliance של כל השרתים בארגון.
 
דתנין- שירותי מומחה 
חברת Datanin פועלת משנת 2004 כאינטגרטור בתחום אבטחת מידע, וכשותפה הבכירה של CA בארץ במוצרי אבטחת המידע שלה. דתנין מספקת שירותי מומחה (Professional Services) הכוללים ניתוח מצב קיים, תכנון, מתן ייעוץ וביצוע אינטגרציה בתחום הקשחת השרתים בכלל ובמוצר CA ControlMinderTM™ בפרט. לדתנין התמחות ייחודית נוספת בניהול גישה וניהול משתמשים במוצרים הרלוונטים של CA:
(IDM (Identity Manager ו-WAM
(Web Access Management - Siteminder).
 
בדתנין צוות מומחים בתחומי האבטחה והאינטגרציה, המקימים ומתחזקים מערכות אבטחת מידע, בארגונים גדולים ובינוניים בישראל ובחו"ל. בין לקוחותנו בתחומי הטלקום: סלקום, אורנג', פלאפון ובזק. בתחום הבנקאות אנו עובדים עם בנק דיסקונט, בנק לאומי ובנק לאומי למשכנתאות. כמו כן אנו מנהלים פרויקטים ב-HOT חברת הכבלים, במכבי שירותי בריאות ועוד. משרדי החברה ממוקמים בהרצליה, ואנו פועלים בארץ ובעולם על פי צרכי לקוחותנו.

13/06/2012

הזדהות חזקה - האתגרים והמענה

הזדהות חזקה - האתגרים והמענה

מאת: עודד צור, CISSP, מנהל תחום מוצרי אבטחת מידע, CA Technologies ישראל 

המלחמה הבלתי פוסקת בגניבת זהויות והונאות מקוונות נמצאת כיום בראש סדר העדיפויות של מנהלי אבטחת המידע ומחלקות הבטחון של חברות האשראי, השירותים הפיננסיים והארגונים הגדולים. 
הגידול בהונאות המקוונות והאיומים הקיימים מהאינטרנט כמו Phishing ,Skimming, Malware ועוד מינוחים מסובכים האורבים ללקוחות שאינם חושדים במזיקים, מעמיד את הצורך במציאת דרכים חדשות נוספות לצמצום הסיכונים הקיימים בפעילויות הלקוחות, תוך זיהוי מקוון ומיידי של ההונאה שלעיתים מתבצעת ע"י קבוצות פשע מאורגנות.
הגידול באיומים נובע מהתיחכום בו משתמשות קבוצות הפשע המאורגנות לאיסוף מידע על הקורבנות המיועדים דרך טכניקות של הנדסה חברתית (Social Engineering) ובה משפיעים על הקורבן לספק מידע אישי הכולל לעיתים גם פרטי כרטיס אשראי וחשבון בנק.
 
אחת הגישות להיאבק באיומים על פעילויות בחשבונות משתמשים מכוונת למערכות המאחדות זיהוי וודאי של המשתמשים, זיהוי מקוון ומיידי של ההונאות ווידוא פעולות המשתמשים.
זיהוי משתמשים כיום נע בין הזיהוי הפשוט והזול של שם משתמש וסיסמה החשוף להונאות כגון phishing וניחוש סיסמה בכוח (Brute Force), לבין הזדהות חזקה ויקרה, המבוססת על אמצעי זיהוי פיזי כגון כרטיס חכם או אמצעי זיהוי ביומטרי. אמצעים אלו טובים מול מספר מוגבל של משתמשים אך אינם ישימים מול מיליוני לקוחות הארגונים, כיוון שאלו דורשים הקמת תשתיות יקרה, הנפקת אמצעי החומרה מסורבלת ויקרה וכמו כן התפעול שוטף ותחזוקה ההתקנים יקרים.
 
כיום ישנן מספר גישות ליישום מנגנוני אבטחה ואיתור הונאות בה בוחרים ארגונים:
הגישה הראשונה בה ארגונים בוחרים הינה השקעה רבה של כסף בהקמת אמצעי אבטחה בתוך הארגון, הקמה זו יקרה ודורשת משאבים ומאמצי תפעול ותחזוקה.
גישה נוספת של ארגונים היא שימוש ב-Software-as-a-Service) SaaS) מהענן, מה שמאפשר שימוש בפתרונות החזקים ביותר תוך צמצום בעלויות הקמה, תפעול ותחזוקה.
קיימת הגישה המשולבת בה נוקטים רוב הארגונים של חלוקת השירותים לשירותים על תשתיות פנימיות ושירותים מהענן.
פתרונות CA Identity and Access Management מכוונים כיום לספק פתרונות ללקוחות בין אם השירותים בתוך הארגון או בענן, אחד הפתרונות האלו הוא CA Auth Minder.
 
מהו הפתרון ?
פתרון CA Auth Minder  הוא פתרון לזיהוי חזק של משתמשים, המאפשר לארגונים פיננסים, בנקים, חברות אשראי, טלקום וארגוני ענק להיאבק בניסיונות הונאה מקוונים ולהגן על כ-150 מיליון המשתמשים וכמיליון טרנזקציות כרטיסי חיוב ואשראי מדי יום מפני ניצול לרעה, כל זאת ללא צורך בהקמת תשתית יקרה ובהתקני זיהוי יקרים. פתרון אבטחת הגישה של CA מאפשר לארגונים שעד היום נמנעו מיישום טכנולוגיה לזיהוי חזק ואיתור הונאות מהענן "להעביר את ההגה" לידיים שלהם ולהשתמש בשירות מהענן. פתרון זה מאפשר כמובן גם לארגונים שאינם רוצים להסתמך על פתרון מהענן להקים את תשתית הזיהוי ואיתור ההונאות המקוונות בתשתית פנימית.
שירות CA Auth Minder  מאפשר ללקוחות CA שדרוג מערך זיהוי לקוחותיהם, עובדיהם ושותפיהם לשירותי ה-Web ,VPN, גישה לחשבונות הבנק המקוונים ויישומי ה-SaaS
(Software-as-a-Service) תוך הגנה על הארגון והמשתמשים ע"י שימוש במנגנון זיהוי חזק של המשתמשים. מנגנון זה  מבוסס תוכנה על המחשב (עם פטנטים ייחודיים ל CA) או על גבי מכשיר סלולרי.פתרון זה מאפשר ביצוע Single Sign On כך שהמשתמש נדרש לספק את זהותו רק פעם אחת. כמו כן זיהוי הונאות מקוון ומיידי תוך מתן אפשרות לארגון להגדיר את מאפייני ההונאה בהתאם לנידרש לאותו ארגון, כל זאת כ-Saas
(Software-as-a-service) מהענן ללא צורך בהתקנת תשתית פנימית. פתרון זה מאפשר איזון מתאים של עלויות, נוחות ואבטחה.
פתרון זה מוגן על ידי מספר פטנטים למניעת גניבת זהות בהם:
“Tagless” device identification – פטנט לזיהוי חד ערכי של התחנה או המכשיר הסלולרי מהם מתחבר המשתמש, באופן המונע גניבת זהות והונאה עם פרטי המשתמש.
Mobile Authentication Application – שימוש בתוכנה על המכשיר הסלולרי המספק סיסמה חד פעמית לביצוע פעולות
ArcotID – מפתח זיהוי המוגן בפטנטים. מפתח זה בנוי באופן המונע גניבה ופיצוח.
לקוחות CA רבים משתמשים בפתרון זה ביניהם Google ו-Salesforce המאפשר ללקוחותיהם זיהוי חזק מבוסס תוכנה, תוך זיהוי מקוון מיידי של ניסיונות הונאה.
 
מתן ציון לסיכון:
כשכבת הגנה נוספת מציע הפתרון רכיב נוסף מתחום ניהול הסיכון.
הרכיב, הנקרא CA Risk Minder, משתמש במנוע חוקים, מודלים סטאטיסטיים, נתוני הקשר (קרי מיקום, פרטי בקשה וכד') על מנת לתת ציון להזדהות ולבקשה של המשתמש.
ציון זה מאפשר למערכות אליהן ביקש המשתמש להתחבר לקבל החלטה האם יש לדחות את בקשת ההתחברות או לחליפין לקבלה אך עם רמת הרשאות שונה מהרגיל, לדוגמא, חיבור מרשת ציבורית בתאילנד לביצוע פעולות בנקאיות תישקל באופן שונה מבקשה לבצע פעולות אלה ממדינת האם ממחשב ביתי. 
הפתרון ותיק ולו חוקים רבים מהקופסא המאפשרים יחד עם מודל הניתוח לתייג את הסיכון ולדרג אותו ברמות שונות.
גם יכולות אלו ניתנות לשילוב בארגון כשירות בענן או לחליפין בפתרון ארגוני.  

13/06/2012

CA Control Minder for Virtual Environments

 

CA Control Minder for Virtual Environments
מאת: מורן מימון אשכנזי, יועצת טכנולוגית בכירה, CA Technologies ישראל
 
הצורך העסקי
בעידן בו הצרכים העסקיים גדלים, והתקציבים אינם גדלים ולעיתים אף קטנים, נודעת חשיבות מרובה לטכנולוגיה שתאפשר גמישות מירבית וניצול מקסימלי של משאבי המחשוב. הוירטואליזציה של מערך המחשוב מסייעת להגמיש את הניצולת של משאבי המיחשוב, לצמצם את הוצאות ההון (CAPEX), להפעיל יישומים בזמינות גבוהה ולהבטיח המשכיות עסקית.
אולם בצד היתרונות, מציבה הווירטואליזציה גם מערך ייחודי של אתגרים בכל הקשור לניהול האבטחה של התשתיות הווירטואליות. סביבות וירטואליות מתאפיינות ברמות גבוהות של מיכון ומורכבות. 
ארגונים שמעבירים יישומים קריטיים לסביבה וירטואלית זקוקים ליכולת לאבטח את המערכות באופן אוטומטי ולהפריד בין תפקידים של משתמשים בעלי הרשאות פריבילגיות (Privileged users) וכאלו שאין להם הרשאות אשר ניגשים למערכות הווירטואליות.
משתמשים בעלי הרשאות פריבילגיות, אשר נהנים מחופש פעולה רב יותר ויכולים לגשת לכל המחשבים הווירטואליים שפועלים במחשב המארח עלולים לגרום לנזקים בסביבה הווירטואלית. לפיכך חובה להבטיח שליטה הדוקה על ההרשאות של משתמשים אלה והתאמת ההרשאות לבעלי התפקידים בארגון.

הפתרון
CA Control Minder for Virtual Environments הוא פיתרון לניהול גישה של משתמשים בעלי הרשאות פריבילגיות למחשבים וירטואליים ולשרתי Hypervisor.
הפיתרון מסייע לארגונים לבקר את הפעולות של משתמשים בעלי הרשאות פריבילגיות, לאבטח את הגישה לסביבה הווירטואלית ולסייע לעמוד בדרישות הרגולטוריות הרלונטיות החלות על החברה.
הפיתרון מציע יכולות לניהול סיסמאות של משתמשים בעלי הרשאות פריבילגיות, הקשחה של תוכנת Hypervisor ועריכת ביקורות על הפעילות של משתמשים בעלי הרשאות פריבילגיות.
 
היכולות 
מיכון של אמצעי האבטחה מתוך מודעות לווירטואליזציה פיתרון CA CMVE עוקב בזמן אמת אחר שינויים בתצורת התשתיות ומאפשר להסתמך על המאפיינים של השרתים, התגיות והמדיניות, על מנת להגדיר באופן אוטומטי שירותי אבטחה רלוונטיים בסביבה הווירטואלית .
CA CMVE מפשט וממכן את ניהול הגישה של משתמשים בעלי הרשאות פריבילגיות ובכך הוא מגביר את היעילות, חוסך תהליכים ידניים ומצמצם את עלויות התפעול והוצאות האבטחה. הפיתרון מסייע לנהל מדיניות בצורה מרכזית ולפקח על הגישה לשרתים וירטואליים בסביבות וירטואליות גדולות והטרוגניות. הקריטריונים לפיקוח כוללים, בין השאר, גישה ממימשק הניהול של שירותי Hypervisor, משאבים בסביבה הווירטואלית, גישה לרשת ממימשקי הניהול ואליהם וכן גישה לתצורה של מחשבים וירטואליים. 
 
ניהול סיסמאות של משתמשים בעלי הרשאות פריבילגיות. בסביבה וירטואלית נהנים משתמשים בעלי הרשאות פריבילגיות מיכולות רבות יותר ומגישה נרחבת יותר למשאבים קריטיים, מאשר בסביבה פיזית. משתמשים בעלי הרשאות פריבילגיות בתוכנת Hypervisor עלולים להפעיל שרתים וירטואליים או להפסיק את פעולתם ללא אישור, להחזיר מחשב וירטואלי לגרסה קודמת ובכך למחוק את עקבות הפעילות שביצעו או לגנוב מידע שהוא בגדר קניין רוחני באמצעות העתקה של מחשב וירטואלי, על כל הנתונים שבו, להתקן אחסון חיצוני. CA CMVE מעניק גישה מאובטחת לחשבונות בעלי הרשאות פריבילגיות ומסייע לייחס אחריות למשתמשים בעלי הרשאות פריבילגיות על מנת להשיג הפרדת תפקידים כנדרש בתקנות.
 
ניטור הפעילות של המשתמשים, CMVE  מסייע לערוך ביקורות על הפעילות המבוצעת בתוכנת Hypervisor ובמחשבים המתארחים, וכן לעקוב אחר השימוש בחשבונות בעלי ההרשאות הפריבילגיות על פי מזהה המשתמש (User ID) המקורי. מלבד זאת, הודות לשילוב עם מודול UARM יכולים הלקוחות להרחיב את יכולות הביקורת אל מעבר לאירועים של CMVE  - ובכך להעניק תמונה כוללת ביחס לפעילות שביצעו המשתמשים בעלי ההרשאות הפריבילגיות בסביבת המיחשוב. הכיסוי המקיף, מהמחשב המתארח ועד לתוכנת Hypervisor, מסייע לארגון להגביר את השקיפות של הסביבה הווירטואלית ולהדק את הפיקוח על הנעשה בה.
 
הפרדת תפקידים, CA CMVE מסייע לאכוף בתוכנת Hypervisor כללים סטנדרטיים להפרדת תפקידים. כך, אפשר למנוע גישה של מנהלי Hypervisor לתצורות של מחשבים וירטואליים דרך תוכנת Hypervisor ובכך להבטיח שכל השינויים בסביבה הווירטואלית ייעשו דרך מימשקי ניהול בלבד.
הקשחה של תוכנת CA CMVE ,Hypervisor  מעניק מגוון רחב של יכולות להקשחת Hypervisor. הפיתרון מסייע לבקר את הגישה למשאבי המערכת (Compliance), תוכנות, קבצים ותהליכים, באמצעות שורה של קריטריונים מחמירים ובכלל זה זמן, שיטת כניסה, מאפייני רשת ותוכניות גישה. ניתן להגדיר בשרתי VMware חדשים שהותקנו, תצורות אבטחה שנקבעו מראש, לנטר בצורה עקבית מחשבים מארחים ולתקן בעיות בצורה אקטיבית תוך פגיעה מינימלית בשירותים.
יכולות האבטחה שמציע CA CMVE מסייעות לארגונים לעשות שימוש בטכנולוגיית הווירטואליזציה, ללא חשש, גם עבור יישומים קריטיים.
 
לסיכום
פיתרון CA לאבטחת הרשאות גישה לסביבות וירטואליות (CA Control Minder for Virtual Environment) נותן מענה מקיף לאבטחת הגישה של משתמשים בעלי הרשאות פריבילגיות (Privileged access) לסביבה וירטואלית - מהתשתיות ועד למערכות המתארחות והיישומים.

היתרונות הבולטים של CA CMVE מאפשרים:
• שליטה בניהול הסיסמאות של המשתמשים הפריבילגים
• איסוף לוגים מרחוק
• מידור רישתי (Network zoning) - על פי תיוג
• החלת מדיניות אבטחה אירגונית לסביבה הוירטואלית - על פי תיוג
הקשחת המערכת המארחת (לפלטפורמות VMware™ ESX ו-ESXi) בהתבסס על שיתוף פעולה עם חברת Hytrust.

13/06/2012

אתגרי המיינפריים ופתרונותיהם

אתגרי ה-Mainframe ופתרונותיהם

מאת: תמר בן פורת, יועצת טכנולוגית בכירה בתחום המיינפריים, CA Technologies ישראל
 
"מהם האתגרים המרכזיים העומדים בפני פלטפורמת המיינפריים בארגון שלך?". ישנה עקביות מרשימה בתשובתם של מנהלים לשאלה זו, למרות שכל סביבה עיסקית היא ייחודית. על פי סקרים כמותיים ואיכותיים שונים עולה כי רוב תשובות המנהלים מתחלקות ל-3 קטגוריות עיקריות: עלויות, מיומנויות וגמישות. בנוסף, השאלה הנפוצה ביותר הנשמעת מארגונים אלה היא: "מה ארגונים אחרים עושים כדי להתמודד עם אתגרים אלה?"
 
האתגר הראשון – הפחתת עלויות
התופעה של חשבון אחד, גדול ומשולב (ELA) מעמידה ישירות את נושא הפחתת עלויות המיינפרים על הכוונת של סמנכ"ל הכספים
וה-CIO.
קיימות שתי גישות עיקריות לנושא העלות:
"לעשות יותר עם מה שיש" - כלומר, מקסום ערך התוכנות הקיימות. תהליך זה כולל סקירת תוכנות המיינפרים הקיימות בארגון, שדרוג לגרסאות העדכניות ביותר והדרכות רענון לכח האדם כדי להבטיח הבנה מקיפה של פונקציונליות התוכנה. בגלל האיוש המופחת של צוותי התשתיות, ארגונים רבים אינם מבינים מה יש להם כרגע ומה התוכנות יכולות לעשות. רבים מגלים בעקבות תהליך זה כי הם מסוגלים לתמוך ביוזמות קריטיות חדשות מבלי לרכוש תוכנות נוספות.
"לעשות יותר עם פחות" - ניצול יעיל יותר של משאבי הארגון אם זה הן על ידי הפחתת העומס על המעבדים הכלליים באמצעות שימוש במעבדים המיוחדים כגון zIIP, zAAP ו-IFL והן על ידי איחוד ספקי התוכנה למספר מצומצם יותר.
 
האתגר השני – שימור מיומנויות חיוניות
אמנם בישראל אתגר זה הוא פחות דומיננטי אך עדיין לא ניתן להתעלם ממנו. קיים דיון אודות מחסור בכח אדם מיומן במיינפריים אבל השפעת הדמוגרפיה בלתי נמנעת מאחר וחלוצי המיינפריים נמצאים במחצית השניה של הקריירה שלהם והחלו את תהליך הפרישה. רובם בעלי נסיון וידע של 30 שנה  ולרוב הארגונים אין תוכנית רשמית איך להעביר ולשמר את הידע שלהם לדור הבא.
בעשור האחרון החלו מחלקות מדעי המחשב באוניברסיטאות רבות ללמד קורסי מחשוב מיינפריים לאחר הפסקה של 20 שנה. הכשרת כח אדם חדש במסגרת קורסים רשמיים היא התחלה טובה אך גם בוגרי קורסים אלו יצטרכו לעבור הכשרה נוספת ברגע שהם יכנסו לשוק העבודה.
וכאן נכנס המרכיב השני להתמודדות עם האתגר והוא אימוץ כלי ניהול מודרניים לפלטפורמת המיינפריים. הכוונה היא שדור שגדל עם אינטרנט, משחקי מחשב ורשתות חברתיות יוכל לאמץ בקלות רבה יותר כלים מודרניים שלהם תצוגה גרפית משולבת. כאשר המעבר הקריטי הזה בשוק העבודה צפוי להתרחש במהלך החמש עד שבע השנים הבאות, עתה הוא הזמן להוביל ארגונים לעדכון הכלים שבהם הם משתמשים לניהול הפלטפורמה לטובת כלים מודרניים ועכשוויים יותר.
 
האתגר השלישי– הגדלת הגמישות
הגדלת הגמישות של הפלטפורמה נועדה כדי לעמוד בקצב של הארגון שבו היא תומכת. השיפור יכול להיות לינארי ושיטתי – שיפורים תפעוליים מתמשכים בשילוב הפלטפורמות או שיפור Step-Function המתבצע כיום באמצעות מחשוב ענן.
עם האימוץ הנרחב של zEnterprise של IBM,יz196, והאימוץ המתעורר של zBX (zEnterprise BladeCenter Extension), טכנולוגיה משולבת לניהול חוצה פלטפורמות (Cross Platform Management) הפכה להיות צורך חיוני. קטגוריית משנה המקבלת תשומת לב רבה היא ניהול ביצועי יישומים חוצי ארגון ובמיוחד היכולת להבטיח עמידה ברמת השירות המוסכמת (SLA). יש לאתר ולטפל בתקלה עוד לפני שהיא משפיעה על ה-SLA.
 
מכל האמור לעיל ארגונים יכולים ללמוד כי הם לא היחידים המתמודדים עם האתגרים האלו, אחרים מתמודדים בהצלחה רבה איתם וגם הם יכולים להתמודד איתם בהצלחה.
האתגרים שבפניהם עומד המיינפריים היום יהוו מכשול גם בעתיד - לחצי העלויות ימשיכו לעלות, חלוצי המיינפריים ימשיכו לפרוש ופרדיגמות מחשוב חדשות ימשיכו לצוץ. חשוב ביותר להתמודד עם אתגרים אלה ולהשקיע בפתרונותיהם מאחר ולקחי היסטוריית המחשוב לימדו אותנו כי המיינפריים ימשיך לחדש, להתאים ולענות על האתגרים העומדים בפני הארגונים ולהבטיח כי הוא נשאר לשחק תפקיד חשוב בארגונים בעשרות השנים הבאות.
 
לסיכום:
כדי לסייע בהתמודדות עם אתגרים אלה, CA פיתחה את אסטרטגיית CA Mainframe 2.0 שהיא אסטרטגיית ניהול מיינפריים מהפכנית המייעלת וממקסמת את ערך הפלטפורמה וביצועיה ומפשטת באופן דרמטי את ניהולה. אסטרטגיה זו נועדה לספק חדשנות פרקטית כדי להבטיח שהמיינפריים יהיה תמיד יעיל וחלק בלתי נפרד מתשתית ה-IT  המתפתחת.
 CA Mainframe 2.0 כוללת חידושים מעשיים כדוגמת Mainframe Software Management) MSM) – המביאה את הדור הבא לניהול המיינפריים עם התקנה ותחזוקה קלה ומהירה יותר של תוכנות CA, מציגה שיטות עבודה מומלצות עבור כל התקנה והטמעה של מוצר ומקטינה את ההזדמנויות לבצע טעויות או לפרש הוראות בצורה לא נכונה. 
דוגמה נוספת היא CA Mainframe Chorus - פיתרון חדשני לניהול מיינפריים מהדור הבא, באמצעות ממשק גרפי עשיר ואינטואיטיבי. בפיתרון משולבות יכולות לניהול של מוצרים רבים, בדיסציפלינות מרובות, והוא מסייע לעבודה משותפת ולשיתוף ידע בין אנשי מיינפריים מנוסים וחדשים, על מנת לעזור ללקוחות לצמצם הוצאות, לפשט את הניהול ולשפר את יעילות התפעול. פתרון זה אף נבחר כאחד מבין "המיטב שבמיטב" של מוצרי התוכנה של לונג איילנד לשנת 2012.

13/06/2012

פתרון אחוד לניהול תהליכי השירות והתשתיות, תנאי הכרחי לניהול מערכות IT ארגוניות – דמיון שהפך למציאות

פתרון אחוד לניהול תהליכי השירות והתשתיות, תנאי הכרחי לניהול מערכות IT ארגוניות – דמיון שהפך למציאות

מאת: אבי זיגדון, מנכ"ל משותף בטקמיינד
 
אנו חיים במציאות שבה טלפונים חכמים נמצאים בכל פינה וארגונים עדיין נלחמים על ניהול תהליכים ואינטגרציה בין הכלים הרבים בארגון. 
במציאות זו, טקמיינד מביאה שנים של ניסיון בתחום התקשורת ופתרון אחוד לניהול תהליכי השירות והתשתיות.
דמיינו לעצמכם שאתם מקבלים חיווי בטלפון שיש פגיעה בשירות באחד מתהליכי הליבה בארגון, בלחיצה אחת אתם יכולים לראות את הקריאה שנפתחה במערכת ניהול התקלות. כדי להחזיר את המערכת לשירות יש לאתחל את שרתי האינטרנט. נהלי החברה דורשים אישור של שני מנהלים בכירים בפעולה משביתה. רצה מרפי ששני המנהלים נמצאים בישיבה ארוכה עם המנכ"ל. עכשיו דמיינו ששניהם מקבלים על גבי מסך הטלפון אינדיקציה כי פעולה חשובה ממתינה לאישורם. הם יכולים לראות את הפעולות שננקטו עד כה, את הסטטוס של המערכות כרגע, את השירותים שנפגעו ובמידת הצורך לאשר איתחול.
 
ועכשיו תעצרו, לא צריך לדמיין, אנחנו כבר שם.
בשנה האחרונה, בשקט שאופיניי לחברת טקמיינד, פיתחנו פלטפורמה לניהול מערכות ארגוניות. היידע הייחודי שלנו בעולם הניהול והבקרה, הכרות מעמיקה ב-API ומבנה נתונים של מערכות ארגוניות שונות, במקביל ליכולות פיתוח ייחודיות על פלטפורמות סלולריות אפשרו לנו להביא עבורכם את הפתרון הייחודי שיוצג ב-CA Expo 2012.
לקחנו את אחת מהמערכות, המוצלחות והידידותיות למשתמש, לניהול קריאות ותהליכים של חברת CA (מוצר - Service Desk), ועטפנו אותה במנוע עוצמתי שמציג בצורה דינמית את הנתונים המתאימים למשתמש הנייד.
 
המנוע חושף, בעזרת הגדרות XML, את המידע הדרוש למשתמש ומסייע בקידום תהליכים ארגוניים המאפשרים התייעלות, נגישות מכל מקום למערכות, שיוך משימות וסגירת תהליכים נדרשים. רק לדוגמה המערכת תומכת בתהליכי ITIL הבאים (Service Operation, Service Transition) ותהליכי שירותיים נוספים (Change Calendar, Announcement, Statistics & Rank). אך שם לא מסתיים ההתהליך, כמו אצל רבים מכם, כדי לקבל החלטה נדרש מידע נוסף ממערכות ניהול תומכות. 
טקמיינד מאפשרת חיבור למערכות ארגוניות נוספות כגון כלי הניהול והבקרה הארגוני (ספקטרום). ניתן לצפות בכל האזעקות שעלו במערכת הניטור ולקבל מידע על סטטוס, תצורה, ביצועים, אפליקציה, מערכת, חומרה ועוד.
 
המטרה שלנו ברורה לכל מנהל ומתחברת למטרות היומיומית שרוב הארגונים מתמודדים ומנסים לפתור: קבלת החלטה מהירה ואיכותית, מבוססת תהליכים ומידע מעודכן מתשתיות ושירותי הארגון.
 
היכולת לקשר בין המערכות השונות, להגיב לארועים בכל מקום ובכל שעה הם ליבת ה-ROI של הפלטפורמה.
טקמיינד מזמינה אתכם לבוא להתרשם ולהיות שותפים למהפכת הניידות במערכות ארגוניות. לעולם של ממשק תפעולי נוח, זמין ויעיל.
 
אודות טקמיינד: משפחה וקומנדו לפרוייקטים מורכבים. עם רקע של עשרות שנים בתקשורת ומערכות ארגוניות, ועם צוות גדול של מפתחים, מומחים בתחומם, טקיימנד שמה לעצמה כמטרה למנף את הידע היחודיי שלה ולהעניק לשותפים והלקוחות שלנו חווית ניהול אחרת.

13/06/2012

ניהול איכות שירותי מיחשוב

ניהול איכות שירותי מיחשוב
מאת: מארק טוך, יועץ טכנולוגי בכיר, CA Technologies ישראל

המיתון הכלכלי המתמשך לא פסח על אף ארגון, תקציב או מחלקת מיחשוב. חברות נאלצות להפיק יותר בפחות משאבים. ממחלקת המיחשוב מצפים לפעול בצורה רזה תוך שמירה על איכות השירותים והתמיכה. כתוצאה מכך נאלצות מחלקות המיחשוב לפתח מנגנונים יעילים וחסכוניים, מוכווני תהליכים, לניהול הסביבות ותחזוקתן.
 
לכן, חברות חייבות לאמץ פתרונות חדשים שיאפשרו להן לנהל תהליכים מקצה לקצה  - בהתאם לשירותים המסופקים - ויסייעו לטפל בבעיות באופן פרו-אקטיבי, לפני שהן פוגעות בשירותים העסקיים. כדי ליישם את הגישה הפרו-אקטיבית ולעבור לשלב הבא באספקת השירותים, נחוצה טכנולוגיה שממחישה את הקשרים בין רכיבי התשתית לבין השירותים שנסמכים עליהם המסייעת לצפות מבעוד מועד בעיות מיחשוב מתפתחות שעלולות לסכן את אספקת השירותים - ומעניקה את התובנות הנחוצות כדי לתקן בעיות ולהשיב את איכות השירות לרמה שקדמה לתקלה.
 
היתרונות
• 
איכות שירות גבוהה יותר = עמידה בהסכמים לרמת שירות/תפעול = שביעות רצון גבוהה יותר של הלקוחות ומשתמשי הקצה
• 
זיהוי ופתרון מהירים יותר של בעיות שעלולות לפגוע בשירותים = זמן תיקון ממוצע קצר יותר
• 
מניעת תהליכים לא יעילים לפתרון תקלות = עלויות תפעול נמוכות יותר ותפוקה גבוהה יותר של מחלקת המיחשוב
• 
תובנות מדויקות יותר שמסייעות לתכנן הקיבולת, להציב את עובדי המיחשוב ולקבל החלטות מושכלות ביחס להשקעות הון = עלויות הון נמוכות יותר
 
ניהול שירותים פרואקטיבי
במצב האידיאלי משמשות התשתיות כאבני בניין לשירותי המיחשוב והן חייבות להיות איתנות כדי שאפילו במקרה של השבתה שנובעת מקריסה של שרת בודד, לא תיפגע איכותם של שירותים עסקיים חיוניים. לשם כך יש להבין כיצד לדגום את השירותים ולנטר אותם, ומה עלול לסכן את אספקת השירותים.
מצב הרכיבים לאורך כל נתיב האספקה של השירותים חייב להיות ברור ושקוף: רק כך ניתן לזהות בעיות שעלולות לפגוע באיכות השירות ולטפל בהן עוד לפני שנפגעת חוויית הלקוח ולפני שהן מסלימות עד להפסקת השירות.
 
איתור המקום הבסיסי לתקלות
ארגון חייב לזהות את הגורמים המדויקים שמשפיעים על איכות השירות ועלולים לגרום לירידה באיכותו או להפסקת אספקתו .
הכלים שמסייעים לנהל את המתחמים הטכנולוגיים - רשתות, מערכות, מסדי נתונים - חייבים להציע תובנות ומיכון שמסייעים לאתר את המקורות הבסיסיים לתקלות בתשתיות. אולם, כדי לקשר בין רכיבי התשתית לירידה באיכות השירותים נחוצה טכנולוגיה חדשה אשר משתלבת בכלי הניהול של התשתיות ומקשרת בין הרכיבים המנוהלים לבין השירותים.
טכנולגייה זו חייבת להמחיש את הקשר בין המצב של רכיבי התשתית לבין התנהגות העסקאות שעוברות ברכיבים כדי להבין כיצד משפיע מצב התשתית על ביצועי היישומים.
 
פתרון CA
חברת CA מציעה את IOS (Spectrum Operation   Insight) פיתרון שאינו תלוי פלטפורמה. הפיתרון משתלב בפתרונות נוספים של CA לניהול המתחם ובכלי ניהול מצד שלישי על מנת למצות את המרב מההשקעות הקיימות בכלי ניהול ותהליכים.
CA SOI משלב בין נתונים על אירועים, תקלות, ביצועים ותצורות שמקורם בכלי הניהול של מתחם המיחשוב (רשתות, מערכות, מסדי נתונים ויישומים) על מנת לסייע בשמירה על מצב התשתיות ולהתריע בפני אנשי המיחשוב על בעיות אפשריות. 
 
בין המאפיינים של הפיתרון המתקדם:
לוחות פיקוד ותצוגות שירותים לפי תפקידים עבור מנהלי מיחשוב, אנשי צוות, אנשי תפעול, בצד דוחות היסטוריים – כדי להבטיח שכל הגורמים יקבלו מידע שמבוסס על אותם נתונים וניתוחים. בלוחות הפיקוד מופיעים פרטים על איכות השירות ורמות הסיכון ומוצג מצב השירותים בזמן אמת. השירותים מוצגים לפי החשיבות העסקית, האיכות והסיכון - וניתן לחקור לעומק על מנת למצוא את המקורות הבסיסיים לבעיות.
דגמי שירות חכמים ומתקדמים שמשמשים כבסיס לניהול של איכות השירות והסיכונים על מנת לפשט ולהאיץ את ההקמה של דגמי שירות כוללים ואחודים בזמן אמת. דגמי השירות מסייעים לייבא מידע על רכיבי תשתית מכלי ניהול וממסדי נתונים קיימים - ובכלל זה דגמי שירות מלאים שנוצרו בכלים אלה.
ניתוח חכם של איכות השירותים, סיכונים באספקת השירותים ומקורות בסיסיים לבעיות באמצעות חישוב דינמי של האיכות והסיכונים על סמך שינויים במצב הרכיבים שבדגמי השירות או במבנה של הדגמים עצמם. CA Spectrum Service Assurance Manager מייבא את נתוני המצב וקובע בהתאם למקור הבסיסי את ההשפעה על איכות השירות ואת רמת הסיכון באספקת השירותים.
ארכיטקטורה רבת עוצמה, על בסיס SOA מבטיחה השתלבות מיידית במוצרים שמציעה CA לניהול תשתיות, ביצועי יישומים, עומסי עבודה, אבטחה, עמידה בתקנות וניהול של מוקדי שירות - וכן במוצרי ניהול מצד שלישי. למטמיעי מערכות מוצעת ערכת פיתוח (SDK) לצורך התאמה אישית.
ספרייה של אמצעי קישור חכמים לכלים נוספים שמציעה CA, ובכלל זה CA Spectrum Infrastructure Manager, CA eHealth Performance Manager, CA NSM, CA Wily Application Performance Management, CA Service Desk ו-CA CMDB, מבטיחה שילוב בין נתונים ורציפות עבודה ומסייעת לסנן את ההתראות שמופקות לאורך הנתיב המשולב.
 
תמורה מהירה והחזר על ההשקעה
על סמך ניתוח עצמאי ומשוב שהתקבל ישירות מלקוחות CA, יכולים מוצרי CA לקצר את זמן האיתור והפתרון של בעיות ב-50%, להפחית את ההוצאות ב-36%, לשפר את היעילות של אנשי המיחשוב ב-43%, לצמצם במחצית - ואף למעלה מכך - את מספר הכלים לניהול המיחשוב ולהחזיר את ההשקעה הראשונית תוך 9 חודשים ואף פחות.
פתרונות CA הניבו תמורה להשקעה (ROI) – בממוצע של 433% תוך שלוש שנים.

13/06/2012

מיקסום הערך העסקי של IT

מיקסום הערך העסקי של IT

מאת: אלה וידרה, יועצת טכנולוגית, CA Technologies, ישראל
 
מחשוב ענן, היחסים המשתנים בין מערכות המידע לבין הארגון והחזרה לצמיחה עסקית יצרו יחדיו נקודת מפנה עבור המנמ"ר בן זמננו ומובילים טכנולוגיים עתידיים. חדשנות טכנולוגית, שינוי בציפיות הלקוח ומודלי אספקת שירות חדשים, מובילים לשינויי יסוד בדרך בה ארגונים ואנשים  מתקשרים עם טכנולוגיה וזה עם זה באמצעות טכנולוגיה. בזמן שתקציבי 
ה-IT אינם גדלים כלל, המציאות היא שהביקוש לשירותי IT  הולך וגובר בהתמדה.
 
ה-CIO הופך בעקביות למנהל טכנולוגי-עסקי ואסטרטג שירותים המחויב בניהול שרשרת אספקת IT הן כספק פתרונות מן המניין והן כצרכן קצה. ההתפתחות מתפקיד טכנולוגי טהור לתפקיד מוכוון שירותים עסקיים נדרש למתן מענה לתכנון הפורטפוליו, שקיפות פיננסית ויחסים משופרים  עם ספקי פתרונות חיצוניים.
המשמעות היא חשיפת מידע עסקי על שרותי IT, עלויות והשקעות בדרך שבה ההנהלה תקבל החלטות מושכלות לגבי הרכב והשקעה בפורטפוליו טכנולוגיים השונים. ההנהלה הבכירה של הארגון חייבת להיות מסוגלת לענות על השאלות הבאות:
• מה הערך שאני מקבל מהשירות הזה?
• כמה השירות הזה עולה לי?
• האם נוכל לעמוד בזמן ובתקציב?
• האם השירות מקצר ומייעל עמידה ביעדים העסקיים של הארגון?
מאז ומתמיד קיים חוסר התאמה בין הכנסת חידושים ובין הזמן שלקח לארגון, כולל אגף ה-IT, להטמיע אותם בדרכים המסורתיות. אך ה-IT  עבר כברת דרך ושיפר את יעילות ההטמעה, אולם הפער בין כמות וקצב הדרישות העסקיות ליכולת של הטכנולוגיות לענות עליהם עדיין גדול ואף ממשיך לגדול במהירות, כך שבלתי אפשרי עוד להישען על השיטות המסורתיות.
כדי לעמוד בקצב, ארגוני IT חייבים לטפח ולקדם שיתוף פעולה עם הצד העסקי, לקוחות החוץ והפנים.
יצירת יישומים ושירותים חדשים במהירות וביעילות מחייבים איסוף והגדרה אחודים ומדויקים של הדרישות, ניהול אפקטיבי של משאבים ותיעדוף אובייקטיבי ורציף. שכבת ההנהלה חייבת לקבל מבט הוליסטי על כל הדרישות – אסטרטגיות, אופרטיביות וטקטיות כאחד, לכולם השפעה עצומה על משאבי IT, אנשים וטכנולוגיות. היכולת להתרכז בהשקעות המניבות וההכרחיות ביותר לפעילות העסקית היא קריטית. בנוסף, על מנת להסב משאביIT לנושאים בעלי ערך אסטרטגי, הארגון חייב לחתור להעצמה של לקוחותיו באמצעות שיתוף ידע וממשקי שירות עצמי הגוזרים תהליכים ממוכנים. 
בשפל הפיננסי שהשוק נמצא בו כיום תקציבים רבים נפגעו, בעיקר תקציבי ה-IT. באופן פרדוקסלי, הארגון זקוק יותר מתמיד לפתרונות שהם יותר מעוד טכנולוגיה כגון: התאמה מהירה לדרישות לקוח, הורדת עלויות ו/או הקטנת מחזורי פיתוח והעברה לייצור.האקלים החדש מכוון את המנמ"ר להגיע לתובנות חדשות לגבי המימד העסקי של הפורטפוליו שלו ולשלב תכנון אסטרטגי ופיקוח. 
האופטימיזציה של השקעות IT והמשאבים והלחץ של חשיפת שירות "הכל כלול" היא בלתי נמנעת. 
כדי להבין את משוואת הצריכה של שירות ה-IT חייב ליצור מנגנון פיננסי ולא אופרטיבי, שיאפשר חישוב עלויות אמיתי של כל שירות. מנגנון שכזה יאפשר תמחור נכון בכל הרמות: החל בנכסים, ועלות תוכנה וכלה בעלויות פרוייקטליות ישירות ועקיפות. 
 
לסיכום
השינוי שהארגון עובר מביא את מחלקות ה-IT להתיישר עם האסטרטגיה הארגונית ולעמוד בציפיות של העסק והלקוחות כאחד בצורה היעילה והאמינה ביותר. תהליכים כמו ניהול פורטפוליו, ניהול פיננסי וניהול יחסי ספקים יעזרו להנהלת ה-IT לקבל החלטות מושכלות, לעלות את רמת השקיפות הפיננסית ולתקשר ערך ותמורה לארגון במונחים שהוא יכול להבין.
 
CA Clarity™ מסייע לארגונים לנהל חידושים וייזומים בקלות וביעילות ולשנות את הפורטפוליו תוך כדי תנועה כדי להבטיח השקעה נכונה התואמת לאסטרטגיה הארגונית. זהו הפתרון המלא והמוכח ביותר בשוק כיום לניהול פרוייקטים ופורטפוליו שייתן ערך מיידי וכלים אינטואיטיביים להגברת הפרודוקטיביות וקבלת החלטות.

13/06/2012

אספקת שירותים מבוססי ענן

אספקת שירותים מבוססי ענן

ניהול ותזמון אוטומטי הוא המפתח המאפשר מענה זריז לדרישות העסקיות המשתנות
 
מאת: בני מקובסקי, ארכיטקט פיתרונות בכיר, CA Technologies ישראל
 
סביבות IT מסורתיות מעכבות מתן שירות מהיר
מומחי IT של היום ניצבים בפני לחץ גובר ליצור ולספק שירותים חדשניים, על מנת לתת מענה לצרכים של הצרכנים הפנימיים והחיצוניים, ויתרה מכך לספק לארגון כלים שיספקו יתרון תחרותי בשוק. עם זאת, בהתחשב בעובדה כי מרבית ה-Datacenter לא תוכננו לאפשר גמישות או זריזות, אלא הפכו להיות נוקשים יותר ויותר עם השנים, התהליך של פיתוח ואספקה של שירותים חדשים אינו יעיל כפי שהוא יכול להיות.
 
מרבית השירותים הקיימים כיום מורכבים ממספר רב של נקודות השקה ותהליכים ידניים  כך שמעבר של שירות חדש לרצפת הייצור עלול לקחת שבועות או אפילו חודשים. כתוצאה מכך, גוף ה-IT משקיע זמן רב ואנרגיה בניהול טקטי, בכיבוי שריפות, אשר רק פוגעים ביכולת לתת שירות וכפועל יוצא לא נותנים מענה מתאים ללקוחות.
יתר על כן, כאשר לאנשי IT אין יכולת למדוד את קצב הצריכה של שירות מסוים, אין באפשרותם לחזות במדויק את הביקוש העתידי ולהיערך בהתאם. ללא ניהול קיבולת אפקטיבי ותהליכי תכנון תואמים, נותרים מומחי ה-IT  עם שתי אפשרויות בעיתיות: האחת - הקצאת משאבים נוספים שיתמכו בדרישות החדשות, דבר המגדיל בצורה משמעותית את הוצאות הארגון. השנייה – לקיחת סיכון בהשבתות ופגיעה בשירותים הקיימים בשל מחסור במשאבים. 
למרות אתגרים אלו, גוף ה-IT אינו זוכה להקלות, והוא נדרש לספק יכולות חדשות, להיות גמיש, דינאמי וזריז על מנת לעמוד בתחרות.
 
אספקת שירותי ענן טומנת בחובה הבטחה עצומה עבור IT
מחשוב ענן מספק אמצעים חדשים, דינמיים וגמישים למתן שירותים מהירים לדרישות עסקיות משתנות. מחשוב ענן מאפשר לארגון לבנות סל משאבים משותף המאפשר אופטימיזציה בהתאם לעומסי עבודה, הקצאת משאבים ספציפיים לצרכים ו/או לקבוצות משתמשים, נגישות לכלל הארגון - ויכולת להחזיר את המשאבים לסל המשותף עם התערבות ידנית מינימלית כאשר יש ירידה בביקוש. מחשוב ענן מציב את גוף ה-IT בעמדה שבה הוא יכול למדוד ולעקוב אחר צריכת המשאבים ויכול לתכנן השקעות על סמך השימוש בפועל של המשאבים.
יתרונות אלו הם הסיבה שמחשוב ענן תפס כל כך מהר את תשומת הלב של מחלקות ה-IT ברחבי העולם. נוצר מודל חדש המבטיח לעזור לגוף ה-IT להיות קשוב יותר, לצמצם פעולות ידניות ולחסל איים יקרים של משאבים שאינם בשימוש. 
 
עם זאת, על מנת לנצל באופן מלא את ההבטחה של מחשוב ענן, נדרשת מתודולוגיה מוגדרת היטב לחשיפת שירותים באופן סטנדרטי, ניהול של הביקוש תוך הגדרת מדדים, ניטור וניתוח של השימוש השוטף, הקצאת עלות ומדידת ביצועים. כדי לספק שירותים במהירות ולייצר יכולת גידול דינאמית, ארגוני IT חייבים לייעל ולמכן תהליכים כדי להפחית את מחזורי הפעילות משבועות או חודשים לדקות או שעות.
 
בנוסף, נדרשות יכולות של שירות עצמי, המאפשרות למשתמשים לבחור את השירותים הנחוצים להם, תוך מתן נראות לגוף ה-IT כך שיוכל לנתח מהם המשאבים הדרושים לתת מענה לביקוש. על ידי מיכון וסטנדרטיזציה של תהליכים, ה-IT  יכול לספק שירותים באופן עקבי במאמץ מינימלי. 
אספקה בכלים אוטומטים, לא רק מפחיתה את עלויות התפעול, היא גם מגבירה את הפרודוקטיביות ומשחררת את אנשי ה-IT לעבודה על יוזמות אסטרטגיות וחדשות. על ידי שילוב של תכנון קיבולת יעיל  ושיתוף משאבים, ארגונים יכולים בקלות להיענות לשיאים בביקוש ולהבטיח כי הם מקצים את המשאבים הנכונים לשירותים הנכונים בזמן הנכון.
 
פתרונות האוטומציה לענן  של CA Technologies
פתרונות האוטומציה של CA מניחים את היסודות להקמת תשתיות דינמיות ומסייעים לארגונים לספק שירותי ענן יעילים. פתרונות אלו מספקים את האלמנטים המרכזיים למימוש מחשוב ענן פרטי וציבורי הן לארגונים והן לספקי שירותים (MSP).
הפתרונות מהווים גורם מרכזי ב-:
• 
שיפור היכולת והגמישות במתן מענה מהיר לדרישות עסקיות חדשות .
• 
הגדלת  ההכנסות על ידי האצת זמן היציאה לשוק ולשיפור שביעות רצון הלקוחות.
• 
הפחתת עלויות על ידי מעקב אחר שיעורי הצריכה ובהתאמה לדרישות תפעוליות.
CA Automation Suite for Clouds – הופך תשתיות הטרוגניות קיימות של משאבים פיזיים ווירטואליים לסביבה זריזה ודינמית עבור אספקת שירותי הענן וכולל תהליכי עבודה מובנים. החבילה מאגדת את היכולות המרכזיות הבאות:
CA Service Catalog – מספק יכולות שירות עצמי וכולל יכולות ניהול שימוש, ניהול חיובים וניהול קטלוג שירותים מרכזי.
CA Process Automation – החלת סטנדרטים לסביבה עתירת משאבים, בהתאמה לתהליכי IT, על ידי הגדרה ומיכון תהליכים, בסביבה חוצת טכנולוגיות וחוצת פלטפורמות.
CA Server Automation - מספק מגוון יכולות רחב של הקצאה ופריסת משאבים, שירות עצמי, ניהול משאבים ותהליכי עבודה לצורך ניהול מקיף, בסביבות פיזיות, וירטואליות ומבוססות ענן.
CA Applogic – פלטפורמת ענן ייחודית המאפשרת לארגונים לתכנן ולספק שירותים וירטואליים על גבי תשתית עננים פרטיים וציבוריים. הפתרון מספק המחשה ויזואלית של האפליקציה, כמו גם את התשתית עליה הוא מבוסס, כדי ליצור "שירות עסקי וירטואלי" מורכב שניתן לשכפל בקלות ובמהירות, לפרוס, לבדוק ולהעביר מענן לענן. יכולת זו הופכת אותו לאידיאלי עבור יישומים הנדרשים לשכפול תדיר ברחבי הארגון או עבור לקוחות.
CA Capacity Management  - תומך בתכנון מתמשך בסביבות וירטואליות ופיזיות, כדי להבטיח ביצוע מערכות כנדרש נוכח שינוי מתמיד. 
CA Configuration Automation – מספק יכולת צילום נתונים (data capture) וזיהוי תלויות של התקני רשת, שרתים, מערכות הפעלה, יישומים, מסדי נתונים ותווכה. מאפשר קביעת תצורת הבסיס הרצויה (Baseline), זיהוי שינויי תצורה ויכולת לבצע ניתוח השפעת השינוי.

13/06/2012

מחלום למציאות מדומה בעולם פיתוח התוכנה

מחלום למציאות מדומה בעולם פיתוח התוכנה
מאת: אסף אחי מרדכי, יועץ טכנולוגי בכיר, CA Technologies ישראל

עולם פיתוח התוכנה שם דגש רב בשנים האחרונות על יכולת התגובה לשינוי, יעילות בתהליך ואיכות התוצרים. אימוץ מתודולוגיות פיתוח Agile, עבודה בסביבות מבוזרות ומורכבות, שימוש במגוון טכנולוגיות חדשות וישנות, דרישות לאינטגרציה בין מערכות הארגון הקיימות לבין פיתוחים חדשים, הצורך לספק יכולות ושירותים חדשים במהירות, לצד המציאות הכלכלית הקיימת אשר מחייבת צמצום עלויות – כל אלו מהווים גורמים משפיעים ומעצבים בעולם הפיתוח. גורמים אלו הם שמדירים שינה מעיני מנהלי הפיתוח: 
• 
מחזורי פיתוח (releases) לא רק שהתרבו אלא גם התקצרו כהכרח על מנת להשאר תחרותיים בשווקים בו הארגון פועל.
• 
תלויות בין צוותי הפיתוח אשר עמלים לפתח רכיבים שונים אשר בסופו של דבר ישתלבו יחדיו. לעיתים קרובות פיתוח תקין של רכיב אחד מותנה בקיומו של הרכיב איתו הוא יתממשק. עיכוב בפיתוח רכיב אחד יגרור עיכוב בפיתוח הרכיבים המתממשקים וסביר שיביא לפגיעה בלוחות הזמנים של הפרוייקט כולו.
• 
תחרות בין הצוותים על משאבי הפיתוח גם היא תבלבל את מנהלי הפיתוח בבואם לספור כבשים. משאבי הארגון אינם בלתי נידלים, הגישה לבסיס הנתונים או למערכות ה-legacy מוגבלת ולא יכולה לשמש את כל הצוותים כל הזמן. כך למשל, לא ניתן לבצע בדיקת עומסים בו בזמן שצוות אחר משנה את הנתונים בבסיס הנתונים או שבעצמו משפיע על זמני התגובה של שירות ב- Mainframe. 
• 
מנהלי פיתוח רבים היום נבחנים בהורדת עלויות הפיתוח. כך יבחנו עלויות הפיתוח אל מול יישומים בענן, וייעשו ניסיונות לצמצם את עלויות הרישוי של אפליקציות בסביבות הפיתוח מה שיעצים את התחרות על משאבי הפיתוח הנזכרים בסעיף שעבר.
• 
לרוב, מהטעמים המוזכרים לעיל יצטרכו להתלבט בין אי עמידה בלוחות הזמנים לבין צמצום יכולות מפותחות (features) או לבין פשרה באיכות הפיתוח על ידי קיצור שלבי הבדיקות במחזור הפיתוח של האפליקציה.
 
לכן בחלומם של מנהלי הפיתוח בעת שנתם הם רואים:
• 
גישה בלתי נדלית לכל צוות למשאבים השונים אליהם הרכיבים המפותחים אמורים להתממשק – בין אם מדובר במערכות הארגון (למשל בסיסי נתונים או מערכות legacy), לשירותים בענן ללא שום עלות לעבודה מול הענן, ואפילו לרכיבים שעדיין לא פותחו (למשל Web service שעדיין לא הושלם הפיתוח שלו)!
• 
הצוותים השונים אינם תלויים האחד בשני לצורך פיתוח הרכיבים שלהם, וכך עובדים באופן מקבילי
• 
אם כל צוות אינו תלוי בשום צוות אחר ובסביבה הוא מסוגל לסיים את הפיתוח שלו בזמן, ואפילו מסוגל לבדוק באופן מקיף את הרכיב וכך למנוע תקלות בזמן הבדיקות
• 
אז גם שלב בדיקות האינטגרציה יעבוד באופן חלק עם פחות תקלות ויתקצר משמעותית
הפתרון לחלום זה מסתכם בשתי מילים – מציאות מדומה. מציאות מדומה מדמה למעשה סביבה אשר קיימת בעולם האמיתי או כזאת דימיונית לחלוטין. CA LISA מציע מציאות מדומה לאפליקציות – כלומר, הפתרון מאפשר יכולת סימולציה של עבודה אל מול רכיבי תוכנה. כך לדוגמה ניתן לדמות עבודה אל מול Mainframe או אל מול שירות אשר עדיין לא פותח במלואו. יכולת זו מוקנית על ידי אפשרות להקליט תעבורה אל מול הממשק או באמצעות הגדרה ידנית ופשוטה של התעבורה המצופה. 
 
לסיכום:
 CA LISA מאפשר לסלק חסמים ולספק מענה לאתגרים הנגזרים מפיתוח במתודולוגיית Agile ובטופולוגיות SOA מורכבות. CA LISA מבצע זאת באמצעות וירטואליזציה של שירותים ואפילקציות על ידי הקלטה, ומידול ידני של שירותים קיימים, ואף כאלו שעדיין לא פותחו. כך מאפשר הפתרון לכל צוות לעבוד באופן בלתי תלוי בסביבת הפיתוח בה הוא פועל, ולצוותים האחרים כדי לספק פיתוח איכותי שנבדק באופן מקיף, עמידה בלוחות הזמנים ואף קיצורם, ופיתוח יעיל של התוכנה.

 

13/06/2012

מיחשוב מוכוון צרכנים

 

מיחשוב מוכוון צרכנים
מאת: מאיר אדלר, CA Technologies, CTO ישראל
 
כיום, טכנולוגיות, יישומים ושירותים, שמקורם בעולם הצרכנות, מחלחלים לארגון, בעוד הלקוחות והעובדים מצפים שהארגון יתנהל מולם בכל מקום, בכל זמן ומכל מכשיר. ארגונים רבים מאמצים שירותי ענן ורשתות חברתיות על מנת למצות הזדמנויות חדשות ולקיים אינטראקציה עם המשתמשים שצוברים כוח.
על פי דוח של IDC, כחמישית ממחלקות המיחשוב נוקטות בגישה פרו-אקטיבית ביחס ל'מיחשוב מוכוון צרכנים, (Consumer Driven IT), ומשיגים יתרונות משמעותיים בשימור לקוחות, יכולת חדירה לשווקים חדשים והזדמנויות חדשות להכנסות.
 
המיחשוב מוכוון הצרכנים משתלב בטכנולוגיות ובמודלים עסקיים  נוספים דוגמת ענני מיחשוב פרטיים וציבוריים, 'הכל במתכונת שירות' וירטואליזציה וארגון נייד, עד ליצירתה של מציאות חדשה שבה ביחידות העסקיות דורשים שירותי מיחשוב בהיקף שחורג בהרבה מהתקציבים של מחלקת המיחשוב.
 
הזדמנות למפנה
ככלל, מיחשוב מוכוון צרכנים מעניק למחלקת המיחשוב הזדמנות לחולל מפנה בשירותי המיחשוב הפנימיים והחיצוניים ולהפוך אותם למקורות ערך עבור הארגון. 
במחקרים שנערכו לאחרונה בקרב מנהלי מיחשוב נבחנו היתרונות שמפיקים הארגונים המתמודדים עם מיחשוב מוכוון צרכנים בצורה פרו-אקטיבית. במפתיע, רוב היתרונות שנמצאו קשורים להמחשת התפקיד שיכולה מחלקת המיחשוב למלא בקידום יוזמות שמובילות להגדלת ההכנסות, או לגילוי של מקורות הכנסה חדשים.
יתרון משמעותי נוסף הינו שיפור בזריזות ובגמישות. עובדים שמשתמשים בטלפונים חכמים יכולים לגשת במהירות לנתונים, יישומים ורשתות חברתיות, מכל מקום כמעט. כך הם יכולים להגיב במהירות וביעילות ולתת מענה מיידי לצרכי הלקוחות.
 
אתגרים
בשעה שארגונים המאמצים את מיחשוב מוכוון צרכנים נהנים מיתרונות עסקיים רבים, הם מזהים גם אתגרים משמעותיים. יישום בפועל של מיחשוב מוכוון הצרכנים משפיע על תשתיות ושירותים בארגון, ומחייב, בין השאר:
• מיכון של תהליכים ידניים יקרים ומורכבים;
• יכולות ניהול בסביבות וירטואליות ופיזיות ובסביבות ענן;
• 
פתרונות שמסייעים לקבוע איזה שירותים יועברו לענן ולהעביר אותם בצורה בטוחה;
• 
פתרונות לניטור ומיטוב שירותים על מנת להבטיח חוויית לקוח מעולה;
• 
פתרונות חכמים למיטוב ביצועים של שירותים עסקיים;
• 
אבטחה של סביבות וירטואליות ופיזיות וסביבות ענן, לתמיכה במגוון של נקודות קצה והגנה על הנתונים בכל מקום שבו הם מצויים.
השלכות על המיחשוב במודל צרכנות IT
על מחלקות המיחשוב לאמץ צורת חשיבה שונה לגבי מיקור, מיכון, ניהול ואבטחה של משאבי המיחשוב ונכסי המידע.
ענני מיחשוב ציבוריים ופתרונות של 'הכל במתכונת שירות' מציעים למחלקות המיחשוב אפשרויות חדשות לפרישה מהירה והרחבה או צמצום של יישומים מקוונים ושירותים עסקיים. פתרונות ענן מאפשרים לשתף משאבי מיחשוב וצוותי תפעול בין יישומים רבים וקבוצות משתמשים מרובות. תשתיות במתכונת שירות (IaaS) מאפשרות למחלקות מיחשוב בארגונים גדולים לגשת למשאבי מיחשוב בשעות השיא ולשימוש בטווח קצר. פתרונות של תוכנה במתכונת שירות (SaaS) מאפשרים למחלקות מיחשוב לחסוך את הזמן והעלות הנחוצים לרכישה, בחינה ופרישה של תוכנות מדף בנכסי מיחשוב פנימיים או מנוהלים.
 
על מחלקות המיחשוב של הארגונים הגדולים לשתף פעולה עם הגורמים העסקיים על מנת להבין באילו מקרים נותנים פתרונות הענן מענה נכון והיכן יש להשקיע במשאבים הפנימיים כדי ליצור יתרונות עסקיים תחרותיים. במקרים שבהם בוחרים בפתרונות ענן ציבוריים, על מחלקת המיחשוב להבטיח שהנתונים הפרטיים שמתארחים בשירותים אלה יזכו להגנה וינוהלו בהתאם למדיניות הארגונית לניהול מידע ותוך עמידה בתקנות. עוד נדרשת מחלקת המיחשוב לעקוב אחר רמות השירות, לאמת אותה ולהבטיח שספקיות השירות יעניקו רמות שירות עקביות ויעמדו בחוויית הלקוח המובטחת.
 
סיכום 
כמו מגמות רבות נוספות של שינוי, גם האימוץ של המיחשוב מוכוון הצרכנים מייצג התפתחות יותר מאשר מהפכה. בשלב ראשון רואים רציונליזציה ומיטוב של סביבות קיימות, כאשר התפעול הופך ליעיל וגמיש יותר, מקדישים תשומת לב רבה יותר לחדשנות, צמיחה, האצה והשגת יתרון תחרותי. ואת כל ההיבטים האלה יש לנהל ולאבטח.
כיצד אם כן, ממטבים את ההשקעות במיחשוב ועוברים מהשקעות בתחזוקה להשקעות בחדשנות שמובילות להכנסות? כיצד מגבירים את השקיפות של הנעשה במיחשוב ומנהלים דו שיח עם היחידות העסקיות בשפה שלהן?
ארגונים שמבקשים להצטיין במיחשוב מוכוון צרכנים זקוקים לניהול מיחשוב שמסייע להוביל שינויים ולמטב ברציפות מערך דינמי של משאבי ענן ומשאבים אחרים כדי לתת מענה לדרישות של השוק התובעני.

 

13/06/2012

מרכז הנתונים המודרני: עסק כלכלי לכל דבר

מרכז הנתונים המודרני: עסק כלכלי לכל דבר

 
לקוחות מרכז הנתונים המודרני יחויבו לפי שימוש סמנטי, חישוב משוכלל ומדויק של הפעלת אפליקציה הכולל רכיבים של זמן, נפח, עוצמת חישוב, תקשורת וצריכת חשמל.
 
מאת: שי און, מנכ"ל CA Technologies ישראל
 

התרחבות השימוש ביישומי ענן מחד והתפתחות תשתיות התקשוב וכלי הניהול מאידך מביאים להאצה וגידול ניכרים במספר והיקף מרכזי הנתונים הפועלים כיום, בתוך הארגונים ומחוץ להם.  לפי מחקר עדכני שנעשה בארה"ב, למעלה מ-90% ממנהלי IT סבורים כי יגדילו ב-2012 את פעילות מרכזי הנתונים שלהם, הן בגודלם הפיזי והן בכמות השירותים שהם מספקים וצורכים.
 
חברת CA Technologies נערכה מבעוד מועד לתמורות שוק משמעותיות אלו ומציעה מגוון פתרונות מתקדמים ליישומי ענן וניהול מרכז הנתונים המודרני. בכנס CA EXPO TEL AVIV  הקרוב (יוני 2012) נציג את התפיסה החדשנית של CA לניהול, ניטור, אבטחת מידע, אוטומציה וייעול אנרגטי במרכז הנתונים באמצעות  מייצגים חיים המוצגים על ידי מיטב המומחים בתחום מישראל ומחו"ל.
לאחר מספר שנים מאתגרות במיוחד מבחינה כלכלית שבמהלכן הצטמצמה משמעותית ההשקעה באמצעי מחשוב, מסתמנת מגמה ברורה של השקעות חדשות ובמיוחד במרכזי נתונים מהסיבות הבאות:
אופטימיות זהירה לגבי התאוששות כלכלית בשנים הקרובות 
- גידול מתמיד וכמויות אדירות של מידע
- שימוש גובר והולך בענן המחשוב
כלי התוכנה הקיימים היום לרשותו של מנהל מרכז הנתונים המודרני מאפשרים לשלוט בכל רכיב ותהליך שפועלים במרכז הנתונים עד לרמת ה-CPU או הבקר הבודד. לא רק ניטור ושליטה על ביצועים, אבטחת מידע, אחסון ותקשורת נתונים אלא גם בקרה מדויקת ומשוכללת על צריכת האנרגיה של כל המתקן ושל כל צרכן בתוכו עד לפרטי פרטים.
המהפכה הבאה בתחום זה היא היכולת לחשב את הצריכה האנרגטית של כל אפליקציה ושרות מחשובי המסופק ממרכז הנתונים (למשל: אחסון). שיכלול זה מתבסס על היכולת להבין ולמפות במדויק את הרכיבים השונים המשתתפים בתהליך האפליקטיבי הספציפי (מסדי נתונים, תקשורת, CPU) כולל הקישוריות לאפליקציות נוספות, ולמדוד את צריכת האנרגיה שלהם בדיוק רב.
 
יכולות אלו יביאו לכך שמרכז הנתונים המודרני יוכל לחייב את לקוחותיו באופן מדויק ואמיתי יותר לגבי שימוש שלהם בשירות המסופק על ידו.  יכולות אלו יאפשרו למרכז הנתונים לתפקד כעסק כלכלי לכל דבר, אשר מצד אחד נושא בעלויות גבוהות וגדלות של תפעול והשקעה בציוד, ומצד שני יודע לחייב את לקוחותיו על שימוש לפי זמן ואפליקציה אשר כוללים צריכת חשמל, נתוני אחסון, רישוי תוכנה ותקשורת. 

 

07/06/2012

שיחה עם לירון לקס, מנהל תחום שליטה ובקרה, נטקום לקראת CA Expo 2012

ספר על הארגון בו אתה עובד
"נטקום, מקבוצת מלם תים, פועלת מזה למעלה מ- 22 שנה כאינטגרטור תקשורת ואבטחת מידע והינה מהמובילות בשוק הישראלי. החברה מתמקדת בהבנת צרכי הלקוח, בתכנון ויישום של מערכי תקשורת, אבטחת מידע ופתרונות שו"ב (שליטה ובקרה) מתקדמים. לנטקום שש התמחויות ליבה: Networks & IP Services,NG Datacenters,  Security, IT Management ,Unified Communication  ו- Contact Centers. בנוסף, מציעה נטקום מגוון שירותים משלימים ופתרונות ורטיקאליים ייחודיים למגזרי הטלקום, הביטחון, הממשלה, הפיננסים, הבריאות ועוד.

נטקום החלה בפעילות שו"ב לפני למעלה מ-15 שנה והינה מהוותיקות והמנוסות בתחום. לנטקום יכולת מתן פתרונות ייחודיים המבוססים על רכיבי ניהול מודולריים ואינטגרטיביים, המספקים ללקוח פתרון מקצה לקצה. צוות המומחים של נטקום מבצעים רבים מפרויקטי השו"ב המורכבים בארץ". 
 
אילו מוצרים של CA אתה מטמיע אצל הלקוחות שלך?
- A. CA Service Desk, CMDB
- B. CA Spectrum, eHealth, NetQoS
- C. CA Wily APM
- D. CA ITCM
- E. CA Server Automation
- F. CA Nimsoft
 
מדוע בחרתם לעבוד עם CA ? 
"CA היא ללא ספק חברת התוכנה בעלת מוצרי הניהול הטובים ביותר בעולם. CA מוכיחה חדשנות בעלת ערך ומשלבת בין פיתוח מוצרים מתקדמים ורכש אסטרטגי של חברות ומוצרים משלימים, תוך דגש על בניית אוסף כלים שמסייעים ללקוחות שלנו להתמודד עם אתגרי ניהול משתנים. השותפות האסטרטגית שלנו עם CA  מאפשרת לנו לשמר את מיצובנו הבכיר בתחום השו"ב ולהוביל ליישום רחב היקף של פתרונות ניהול מתקדמים. השילוב בין הפתרונות המובילים של CA עם הניסיון והמקצועיות של נטקום, תורם להטמעה מוצלחת ויעילה של מערכי שו"ב אצל לקוחות רבים". 
 
מה הערך המוסף ש-CA נותנת לשותפים שלה? 
"כשותף בכיר (Premier) של CA, ניתנות לנו הזדמנויות רבות להכשרת אנשים, קיום תהליכי פריסייל וביצוע פרויקטים משותפים. מעבר לכך, הערך המוסף הוא האפשרות לשיתוף פעולה עם חברה בעלת היצע מתקדם של פתרונות ושירותים, המאפשרים לנו ליישם פתרונות ניהול לצרכים שונים ללקוחות בכל המגזרים".
 
מה לדעתך המוצר/ים הפורץ/צי דרך של CA שמבדלים אותה ממתחרותיה? 
"חבילת ה-CA Spectrum IM בתחום ניטור התקשורת ו-CA Wily APM בתחום ניטור האפליקציות".

07/06/2012

הקיץ הזה , בשל מחסור החשמל הצפוי, תצטרכו לפנות ל- CA

ראיון עם גרנט בילבאו, מנהל תחום Energy & Sasteinability  אירופה ב-CA Technology

 

מהו האתגר שעומד בבסיס הפעילות של החטיבה שלך ב-CA?
"ראשית, אפתח בלוגיקה: אם עסקים נסמכים על IT..IT  נסמך על אנרגיה - הרי שארגונים נסמכים על אנרגיה!

עקב מחירי האנרגיה המאמירים נאלצים מנהלים של מתקני מיחשוב ומרכזי נתונים ברחבי העולם להקדיש תשומת לב רבה יותר לשימוש באנרגיה. צריכת האנרגיה למטר רבוע של מרכז נתונים טיפוסי עשויה להיות גבוהה עד פי 30 מצריכת האנרגיה למטר רבוע של משרדים רגילים. האנרגיה אף הופכת לגורם שמגביל את תפוקת המיחשוב במרכזי הנתונים, כאשר במקומות רבים עוברים לטכנולוגיות תשתית מתקדמות דוגמת וירטואליזציה, צפיפות מיחשוב גבוהה וסביבות אחסון. כדי להפעיל מסדי ציוד בעלי צפיפות גבוהה נדרש כוח רב יותר, והעלייה בחום הנפלט מציוד החומרה במרכז הנתונים מגדילה את צרכי הקירור. ללא קירור הולם ואספקת כוח מתאימה נתונה הזמינות של שירותי המיחשוב בסכנה. האם ניתן להיעזר בטכנולוגיה כדי למטב את ניצולת האנרגיה ולשלוט, אחת ולתמיד, בהוצאות התפעול - תוך הגברת הזמינות?

בעבר, הסוגיות של מחיר האנרגיה וזמינותה לא הטרידו במיוחד את מקבלי ההחלטות בארגונים, משום שהאנרגיה הייתה בשפע ומחיריה לא היו גבוהים. כיום, המציאות שונה לחלוטין, והבעלים של מתקני המיחשוב ומנהליהם מחפשים טכנולוגיות שיסייעו להם להתמודד עם מחירי האנרגיה המאמירים. כך נוצרות הזדמנויות לטכנולוגיות חדשניות, דוגמת ניטור מפושט והטמעה של אמצעי בקרה רחבי היקף, שמוסיפים לניהול האנרגיה ממדים חדשים של תובנות ובקרה, מסייעים להגביר את הזמינות של שירותי המיחשוב ותורמים לצמצום של הוצאות התפעול".

מהם היתרונות של ניהול אנרגיה?
"היתרונות של הגישה החדשה לניהול האנרגיה הם עלויות תפעול נמוכות יותר, זמינות גבוהה יותר וקיימות. הפחתת ההוצאות מסייעת לארגונים להשיג רמות גבוהות יותר של תחרותיות ורווחיות, במיוחד בענפי תעשייה שמתאפיינים בצריכת אנרגיה גבוהה, דוגמת מתקני מיחשוב. לשיפור בצריכת האנרגיה נודעת חשיבות רבה, משום שבקרוב יעלה הביקוש לאנרגיה ברחבי העולם על יכולת האספקה. מקור האנרגיה הנפוץ ביותר הוא דלק שמבוסס על פחמן. חברות עסקיות שרוצות להישאר תחרותיות חייבות לצמצם את צריכת האנרגיה, והטכנולוגיה ממלאת תפקיד חשוב בהשגת יעד זה".

למרות ההישגים החשובים בתכנון ציוד בעל צריכת כוח נמוכה יותר, הוכפלה צריכת הכוח
"נוכח הגידול העצום בהיקפם של מתקני המיחשוב, בשילוב עם הצמיחה באסיה, נוצר צורך חסר תקדים בניהול ובקרה של צריכת האנרגיה. אפילו בתחום מרכזי הנתונים, ההיקפים העצומים של ציוד החומרה, ההתקנים והשירותים שצורכים כוח עולים על כל התחזיות. אין ספק שחייבים לנקוט באמצעים טכנולוגיים להשתלט על השימוש הגובר, והצעד הראשון הוא לזהות את הרכיבים העיקריים שצורכים אנרגיה".

הגברת הזמינות וצמצום הוצאות התפעול ופליטת הפחמן
"לבקרה על השימוש באנרגיה במרכזי נתונים ומתקני מיחשוב נודעת השפעה ישירה על השורה התחתונה ועל הוצאות התפעול. נוכח מחירי האנרגיה המאמירים, צמצום ההוצאות הוא המניע העיקרי למרבית התוכניות לשימור אנרגיה. ניהול יעיל של האנרגיה תורם גם להגברת הזמינות וחוסך השבתות לא מתוכננות שנובעות ממחסור בכוח הנדרש להפעלת המערכות והקירור, במיוחד בתנאים של צפיפות גבוהה ושימוש בווירטואליזציה".

קיימות
"שימור המשאבים הטבעיים למען הדורות הבאים הוא יעד חשוב בפרויקטים רבים לניהול אנרגיה. במשך תקופה ארוכה מדי עשתה החברה האנושית שימוש לא זהיר במשאבי הטבע, וכיום, נוכח המחירים המאמירים והאספקה המוגבלת ברחבי העולם, אנו חייבים לפעול בצורה נכונה יותר. הקפדה על הקיימות ושמירה על הסביבה חייבות להימצא בראש סדר העדיפויות, וניהול תפעולי של האנרגיה יכול לספק נתונים חשובים שמסייעים לשפר את ביצועי הקיימות".

תדמית ומוניטין
"מהקונים במרכול ועד לבעלי המניות של החברה - כולים בוחנים בזכוכית מגדלת את היחס של חברות ואנשים לערכי הקיימות ושימור האנרגיה. בארגונים חייבים לוודא שלא ייתפסו כרשלנים או בזבזנים, ושבמידת הצורך יוכלו להציג ראיות לפעילויות הקיימות. בעזרת פיתרון מרכזי לניהולתפעולי של האנרגיה, מדדים, נתונים, תרשימים ודוחות אפשר להמחיש היטב לציבור כיצד מתקדמות פעילויות הקיימות של הארגון".

מהם הפתרונות לניהול אנרגיה של CA?
"ל- CA יש שלושה פתרונות:

ecoMeterCA ניהול אנרגיה לריכוזי מחשוב (DataCenter) בזמן אמת.  ecoMeterCA אוכף את מדיניות הארגון והרגולציה על מרכזי המחשוב של הארגון ומסייע להוכיח שהארגון עמד בתמורה שנצפתה להשקעה (ROI). בסביבה העסקית הנוכחית, מנהלים של מרכזי נתונים ומתקני מיחשוב אינם יכולים ליישם בצורה יעילה שיטות לחיסכון באנרגיה ללא מדידה שוטפת של התוצאות. חיסכון בהוצאות תורם לשורה התחתונה של הארגון, וצעדים מתאימים לחיסכון באנרגיה עשויים לצמצם את הוצאות האנרגיה בשיעור של 20 עד 50 אחוזים - חיסכון משמעותי לכל ארגון, בכל סדר גודל.

CA ecoDesktop, לניהול אנרגיה בתחנות הקצה , מסייע ל אכיפת מדיניות חיסכון בחשמל לפי פרופיליתחנות/תפקידים/מיקום רכיב זה מייצר חסכון משוער של 20 יורו לתחנה לשנה! לדוגמא- למעלה מ-36% מתחנות העבודה נשארות פועלות כל הזמן כולל בסופשבוע. החסכון שנמדד עם הסגירה שלהן הוא 30$ לתחנה לשנה! במספרים מצטברים – מיליוני דולרים בשנה.

CA ecoGovernance, מערכת ניהול עמידה בתקני אנרגיההמנהלת את תוצאות החסכון באנרגיה בהתאם לרגולציה. מסייע לניהול מידע בתחווום הקיימות (Sustainability)ומאפשר מיפוי ארגוני גמיש.

מה היתרון שבעבודה עם מוצרי CA?

CAלקחה את המתודולוגיה של ניהול ה-ITהמובילה שלה ויישמה אותה בניהול האנרגיה תוך שימוש בנסיון הרב שצברה וביכולות התצוגה שלה. במקום לעבוד עם שורה ארוכה של ספקי פתרונות המתמחים , כל אחד בתחום צר אחד מאפשרת CAללקוח לעבוד עם ספק אחד שמציג סט של פתרונות החל ברמת תחנת העבודה, דרך מרכז המחשוב ועד לאכיפת מדיניות הרגולטור, וכל זאת בסנכרון מלא בין הרכיבים המרכיבים את פתרונות CA.

האם תוכל לאפיין את הלקוחות המאמצים ראשונים את הטכנולוגיה לניהול אנרגיה?

הלקוחות הראשונים הם , כמובן, בעלי מרכזי מחשוב גדולים דוגמת בנקים, חוות שרתים גדולות , ארגונים מבוזרים בעלי סניפים רבים ברחבי העולם – כולם מראים חסכון משמעותי עם הטמעת פתרונות לניהול אנרגיה. אני יכול לציין מספר חברות דוגמת Tesco, קייפ ג'מיני , BBVבנק ועוד.

07/06/2012

הטמעת Identity Management – מה שפשוט, פשוט עובד

 

מאת: דודי גלדשטיין, Sr Services Consultant, CA Services

מערכת ניהול זהויות בארגון (Identity Management) הינה מערכת חוצת ארגון, הן בפן הטכנולוגי והן בפן הארגוני. בראש ובראשונה מטרת המערכת היא לאפשר ניהול אחיד ומרכזי של ישויות המשתמשים בארגון, במערכות המידע השונות. לאחר הטמעה מוצלחת, עתידה המערכת לחבור למערכות המידע בארגון, להחיל, לעדכן ולשפר תהליכים בארגון, וכן להשתית סדר בישויות המשתמשים במערכות המידע.

לאור העובדות לעיל, נגזר על תהליך הטמעת מערכת לניהול זהויות בארגון להיות מורכב, אך מנגד, להוות פתרון מוצלח המספק ROIנרחב.

להלן 6 כללי אצבע אשר עתידים להקל ולפשט את תהליך ההטמעה והקליטה בארגון:

1)      קליטת ישויות משתמשים – הטמעת מערכת ניהול זהויות עלולה ליצר מצב ביניים, בו חלק ממשתמשי הארגון מנוהלים במערכת ניהול הזהויות בארגון וחלקם לא. יש להימנע ככל הניתן ממצב ביניים זה ולשאוף להטמעת וקליטת כלל ישויות המשתמשים בגל אחד. במידה והטמעת וקליטת ישויות משתמשים בגל אחד אינה אפשרית, מומלץ לתכנן מספר גלי הטמעה על פי חתך משתמשים מסוים, אשר השלמתם תכסה את כלל אוכלוסיית ישויות המשתמשים בארגון.

2)      פונקציונאליות מינימאלית – ביסוס שלב ההטמעה על פונקציונאליות מינימאלית של המערכת. כאשר כלל ישויות משתמשי הארגון יוטמעו ויקלטו במערכת, החלת שינויים, שיפור פונקציונאליות והטמעת מודולים נוספים אותם מספקת המערכת, יהיו קלים ופשוטים יותר.

3)      משתמשי הארגון – קודש הקודשים – חשוב להימנע ככל הניתן מהפרעה ופגיעה בישויות משתמשי הארגון. רצוי וכדאי שתהליך הקליטה וההטמעה של ישויות המשתמשים במערכת ניהול הזהויות יהיה בלתי מורגש ושקוף ככל הניתן. שיתוף הפעולה במקרה זה יהיה גדול יותר, שכן גורמי הארגון אינם מעוניינים להסתכן ולהיות מעורבים בתהליך הקיים עבורו "באזז" שלילי.

4)      הרחבת המערכות המנוהלות – לאחר שלב הטמעת ישויות המשתמשים מגיע שלב הרחבת היריעה. כלומר, הרחבת סל המערכות בהן מנהלים ישויות משתמשים. אופציה אחת הינה כינוס מספר רב ביותר של מערכות – באופציה זו נבחר דווקא את מערכות המידע הקלות לקליטה, שכן נרצה לקלוט מספר רב של מערכות, על מנת לכסות כמה שיותר מבחינה כמותית. אופציה נוספת הינה קליטה של המערכות הרגישות לארגון, המערכות בהן חשוב לארגון לנהל בהן ישויות משתמשים אך אינן דווקא קלות לקליטה. אומנם אופציה זו מכסה מעט מערכות אך מפצה באיכותן וחשיבותן לארגון.

5)      ישויות משתמשים חריגים – תהליך הטמעת ישויות משתמשים, מטרתו לקלוט ולכנס את ישויות המשתמשים לעמידה בקריטריונים ובקונבנציה מסוימת. ישויות המשתמשים אינן זהות, ועלולות לכלול קונבנציות שונות/ אי סדר/ תווים בעיתים וכדומה. במטרה למנוע פגיעה בתהליך ההטמעה וקיצורו ככל הניתן, מומלץ לדאוג ולטפל בחריגות מבעוד מועד. ניתן לבצע זאת בשני חלקים. חלק ראשון - זיהוי הפערים, וחלק שני - טיפול בפערים בצורה מרכזית. על שני השלבים הללו להתבצע טרם ביצוע תהליך הטמעת וקליטת המשתמשים בפועל במערכת ניהול הזהויות בארגון.

6)      הנהלת הארגון – מחויבות הארגון ובראשו מנהליו הינה קריטית, שכן לעיתים, פעולות חוצות ארגון ומאתגרות תפיסה הינן כורח המציאות בהטמעת מערכת לניהול ישויות בארגון, ומחייבות קבלת החלטות אסטרטגיות ורתימת כלל הארגון.

--------------------------------------------------------------

*הכותב הינו בוגר יחידת ממר"ם, בעל ניסיון של 8 שנים בתכנון, ארגון וביצוע פרויקטי תשתית, בדגש על תחום התקשורת ואבטחת מידע. ביצע מספר פרויקטי הטמעה של פתרונות ניהול זהויות בארגונים גדולים בארץ ובעולם.

עובד ב-CAישראל כשנה.

07/06/2012

ראיון עם עודד הר אבן, PMO חטיבת ה-Delivery, CA ישראל

מהו PMO?

"ה-PMO (ר"ת Project/Program Management Officer) היא פונקציה ארגונית שמטרתה לשפר את סיכויי ההצלחה של פרויקטים הנערכים בארגון ומחוצה לו. זהו איננו סוד כי חלק הארי מהפרויקטים בכל ארגון אינם מסתיימים בזמן ובתקציב שהוקצבו להם, כמו גם באספקת כל התכולות שנתבקשו לספק מלכתחילה - ועל כן נולד הצורך בשיפור התוצאות במישורים אלו. 
 
באופן מסורתי גוף ה-PMO בארגונים רבים היה גוף מסייע וחונך מנהלי פרויקטים ומשפיע על תוכניות העבודה ותוכניות האיכות. כיום קיימת דרישה מפונקצית ה-PMO להיות אקטיבית ופרו-אקטיבית הרבה יותר, מתוך ההבנה כי ניהול זו התמחות בפני עצמה ויש לתת לה ביטוי לא רק כגוף ארגוני חונך, מנחה או מתאם. ניתן לראות עדויות ממשיות לכך בהתפתחות גופי PMO המאגדים תחתיהם את מנהלי הפרויקטים בארגון, כאשר מחלקת הפרויקטים אחראית בפועל על הניהול השוטף של המשאבים המטריציוניים תוך דיווח שוטף מול ההנהלה הבכירה. תהליך זה ממצב את תפקידי ה-PMO כבעלי השפעה ממשית על האופן בו החברה מתנהלת מבחינה עסקית".
 
במה מתרכז תפקיד ה-PMO ב-CA ישראל?
"ב-CA, כספקית פתרונות תוכנה, תפקיד ה-PMO מתרכז במגוון נושאים עסקיים ומתודולוגיים כאחד. בראש ובראשונה, ה-PMO אחראי על חיזוי והכרה בהכנסות הכולל מעקב ודיווח עסקי שוטף על עשרות הפרויקטים שחטיבת ה-Delivery ב-CA ישראל מבצעת עבור לקוחותיה בארץ. מעבר לבקרה, ה-PMO אחראי על ניהול בפועל של פרויקטים אסטרטגיים ארוכי טווח, כאשר הנוכחי והגדול שבהם הוא פרויקט בטחוני המציע פתרון ההגנה לשרתים מפני מתקפות סייבר שעתיד להיות מוטמע בשנים הקרובות. 
 
בציר העסקי, מנהל חטיבת ה-Delivery ואני שוקדים על הובלת תהליך התייעלות תהליכית מתמיד, המתבטא בין השאר באופן שבו אנו מציעים ללקוחותינו את חבילות ההטמעה והתחזוקה, כמו גם במתודולוגיה שבה אנו מיישמים בפועל. מזה כשנה אנו מריצים פיילוט המציע תפיסה חדשנית ועדכנית לאופן ההטמעה, המאפשר ללקוח לחסוך בעלויות הפרויקט ולשפר את סיכויי הצלחתו באופן משמעותי. אני מאמין מאוד בתהליך הזה ומקווה להציע התקשרויות מסוג זה בעתיד ללקוחות נוספים".
 
מה תוכל לספר לנו על פרויקט ייחודי שזכיתם בו לאחרונה?
"לפני כמספר חודשים חברת CA זכתה במכרז מוביל במערכת הביטחון, הממקם את CA כספקית הראשית לפתרון אבטחת מידע. פתרון זה יעניק מעטפת הגנה טובה יותר מפני מתקפות סייבר ההולכות ומתגברות מיום ליום. בפרויקט זה חטיבת ה-Deliveryשל CA שמה דגש מהותי על גיבוש מתודולוגית יישום מותאמת לקוח, המציעה גמישות באופן היישום באתרים הביטחוניים השונים, תוך הבנת צרכי התפעול השונים בכל אתר ואתר. בבואנו לתכנן את הפרויקט, הבנו כי על מנת לשפר באופן מהותי את סיכויי הצלחתו, מוטלת עלינו החובה לשפר את שיתוף הפעולה ושיעור תחלופת המידע בין הגופים השונים בתוך ארגון הלקוח, תוך יצירת שפה אחידה הדוברת את עיקרי הפתרון. לאחר שהקמנו מעבדה המדמה סביבה בסיסית, יצרנו ערכת תיעוד ונהלים מותאמים ללקוח שאותם לימדנו במסגרת סדנת אפיון ראשונית שנערכה לגופי היישום השונים טרם ההטמעה. 
 
בעתיד הלא רחוק אנו עתידים להפגיש בין גופי היישום השונים במפגשי CA CyberSpace, בהם נסקור את התקדמות הפרויקט ונשאף דרכם להעלות את רמת שיתוף הפעולה ותחלופת הידע בין הגופים".
 
*עודד הר אבן - רקע
שירות צבאי בממר"ם כקצין בענף תשתיות בסיסיות. בעל ניסיון רב בהובלת פרויקטי הטמעת תשתיות ופתרונות אבטחת מידע. בעל רקע בהדרכה במסגרת בית הספר למקצועות המחשב של אגף התקשוב. בעבר יועץ אבטחת מידע ב-CA. עובד ב-CA ישראל כ-3 שנים. 

07/06/2012

אורן דאבי, Proceed: "התשתית הטכנולוגית של ה-Clarity של CA מכילה בתוכה מתודולוגיות Best practices מהארץ ובעולם"

ספר על הארגון בו אתה עובד
"פרוסיד (Proceed) הינה חברת ייעוץ ואינטגרציה המסייעת לארגונים מרובי פרויקטים לממש את הפוטנציאל שלהם דרך יישום פתרונות לניהול ותהליכי בקרה. אנו מספקים קשת פתרונות הכוללת מתודולוגיות Best Practices מהארץ ומהעולם, מיקור חוץ ויישום כלים טכנולוגיים מתקדמים כגון: Clarity ו-MS Project.

 
תחומי ההתמחות שלנו הינם:IT Governance, PMO, OCIO, Demand Management,    Corporate Portfolio ו-Project Management. המגזרים איתם אנו עובדים-חברות Enterprise מהשוק הישראלי והגלובאלי במגוון תעשיות. הצוות שלנו מורכב ממומחים עסקיים, מנהלי פרויקטים ו-PMO, המוכשרים בהובלת תהליכים ושינויים בארגון".
 
אילו מוצרים של CA אתה מטמיע אצל הלקוחות שלך?
"Clarity"
 
מדוע בחרתם לעבוד עם CA? מה הערך המוסף ש-CA נותנת לשותפים שלה?
"חיפשנו אחר כלי שהוא ה-best of bread בתחום ה- PPM ו-ITG. הבחירה נעשתה לאחר תהליך בחינה מקיף ויסודי של המוצרים בשוק. התשתית הטכנולוגית של ה-Clarity של CA מכילה בתוכה מתודולוגיות Best practices מהארץ ובעולם.
 
ל-CA מגוון פתרונות בתחומים שונים לארגוני IT ובשל כך מקדמת את היכולת של השותפים לחדור לארגונים חדשים וליישם פתרונות של תכנון ובקרה תוך שימוש ב-"Clarity.
 
מה לדעתך המוצר פורץ הדרך של CA שמבדיל אותה ממתחרותיה?
"כשותפה של CA משנת 2007, Proceed מיישמת את ה-Clarity עבור מגוון רחב של ארגוני Enterprises בשוק הישראלי והגלובאלי. ה-Clarity מתפתח בהתאם לצרכים המשתנים בשוק ה-IT, המוצר חדשני, מתקדם ובעל חזון ואסטרטגיה.
 
הפרויקטים אותם מיישמת Proceed תוך שימוש ב-Clarity ככלי תומך, מאפשרים לארגונים לנהל את כלל הפרויקטים וההשקעות שלהם במתודולוגיה סדורה של ניהול פורטפוליו תוך קישור בין השקעות הארגון לאסטרטגיה שלו".
 

07/06/2012

לקראת כנס CA Expo 2012 שיחה עם טליה יואלי, מנהלת פעילות דתנין

ספרי על הארגון בו אתה עובדת?
"דתנין  (datanin) היא חברת אינטגרציה ושירותים מקצועיים  (professional services)בתחום אבטחת המידע, המהווה שותף ואינטגרטור מוביל של מוצרי אבטחת המידע של חברת CA, תוך התמחות בניהול גישהניהול משתמשים והקשחות.

אנו מספקים פתרונות "טיילור–מייד" ללקוח, בהטמעה וביישום מוצרי תכנה מורכבים. מומחי דתנין אשר רכשו ידע טכנולוגי ייחודי, ברמת מומחיות גבוהה,מלווים את מחזור החיים של המוצר מתחילתו ועד סופו, כולל ליווי שוטף בתחזוקה ותמיכה, בזמני תגובה מהירים -  על פי SLA  מוגדרבנוסף מציגה דתנין יכולות פיתוח והתאמה ברמת הקוד המייחדות אותה בתחום האינטגרציה.

דתנין נוסדה בשנת2004 על ידי צוות מומחים בתחומי האבטחה והאינטגרציה, מאז הקמנו, ואנו מקימים ומתחזקים מערכות אבטחת מידע, בארגונים גדולים ובינוניים בישראל ובחו"ל. בין לקוחותינו שלושת חברות הסלולר הגדולות, חברות טלקום, בנקים מובילים, חברות מובילות בתחום הבריאות ועוד.  משרדי החברה ממוקמים בהרצליה, ואנו פועלים בארץ ובעולם על פי צרכי לקוחותנו".

אילו מוצרים של CA אתם מטמיעים אצל הלקוחות?
"אנו מתמחים בפתרונות בתחום ה-Access Control and Management  וה-Identity Management. כמו כן, צברו אנשינו נסיון רב בהטמעה של פתרונות WAM ממשפחתSite minder  של חברת CA. אנו מובילים טכנולוגית את הפרוייקטים הגדולים ביותר בישראל בתחום ה- Identity Management  של חברת,CA   תוך שימוש בכלל המוצרים המהווים את חבילת ה- ,IDMשמציעה החברה. בימים אלה אנו נמצאים בעיצומה של הרחבת ההיצע שלנו למוצרי הענן של CA: נגזרות של מוצרי האבטחה הפיסיים, מוצר אבטחה לסביבות וירטואליות, כמו גם מוצרים חדשים של חברות שנרכשו על ידי CAבתחומים של הזדהות חזקה ומוצרי ענן נוספים".

מדוע בחרתם לעבוד עם CA ? מה הערך המוסף ש-CA נותנת לשותפים שלה?
"חברת דתנין הולכת יד ביד עם חברת ,CA מיום הקמתה בשנת 2004.  ההתמחות של דתנין בפתרונות בתחומי ה- Access Control and Management, Identity Management  הפכה אותה לשותף טבעי לחברת CA, שהיא מובילה עולמית בתחומים אלה. במהלך השנים האחרונות שימשה דתנין שותף משמעותי בפרויקטים מוצלחים רבים, המשלבים את סל הפתרונות של CA, בארגוני אנרטרפרייז: כל חברות הסלולר, בנקים מובילים, גורמי בטחון ועוד.

החיבור של דתנין כחברה המתמחה במתן professional services, ניהול פרויקטים ברמה הטכנולוגית והארגונית, ומתן תמיכה מקצועית וליווי גם לאחר הטמעת המוצרים, עם CA  המספקת טכנולוגיות מובילות, best practice המבוסס על מאות פרויקטים בעולם, ובעיקר שיתוף פעולה ומסירות גדולה, יוצר סינרגיה וערכים מוספים משמעותיים, ועבורנו כשותפים הוא שילוב מנצח".

מהם לדעתך המוצר/ים פורץ/צי הדרך של CA המבדלים אותה ממתחרותיה?
"לחברת CA סל פתרונות רחב בתחומי ניהול ואבטחת מידע, אשר מספק ללקוחותיה מענה כולל בבית אחד. בנוסף מספקת חברת CA מטרייה רחבה של תמיכה הן ללקוחותיה והן לשותפיה. יחד עם זאת המשאבים הרבים המושקעים על ידה במחקר ובפיתוח מוצרים מציבים את  CAבחזית הטכנולוגיה בתחומה.

אחד התחומים בהם מובילה CA הם הפתרונות שלה בתחום ה-WAM, הן בהיבטים טכנולוגים והן בהיבט של נתח שוק. פתרונות ה- WAM מבית CA מספקים מענה אחוד לכל היבטי הזיהוי, ההרשאות,הניהול והאודיט של אתרי ווב ארגוניים, תוך מתן ROI ברור ושיפור רמת אבטחת המידע בצורה משמעותית".

07/06/2012

מדוע הטמעת מוצר ניטור אפליקטיבי היא שואב אבק ולא Smartphone?

 

מדוע הטמעת מוצר ניטור אפליקטיבי היא שואב אבק ולא Smartphone?

מאת: איתי כהן, Services Consultant, CA Services

בעולם של פעם היה לכל כלי שימוש אחד: כוס לשתיה, מגהץ לגיהוץ, ושואב אבק לשאיבת השטיחים. מאז ועד היום ההתקדמות המתמידה הביאה לאיחוד פונקציות ולמזעור הכלים שלנו, כך שהיום בכיס של כל אחד מאיתנו יש מכשיר שהוא טלפון, נגן מוזיקה, מצלמה, רדיו, שעון ועוד.

באופן דומה גם כלי התוכנה המודרניים מסוגלים לספק מספר שימושים בכלי אחד. בפרט פתרון הניטור האפליקטיבי של CA: CA Application Performance Management(בשמו הקודםCA Wily) מסוגל לספק יכולות ניטור אפליקטיבי למגוון רחב של טכנולוגיות ובמספר רב של רבדים, אשר יכולים לספק ערך לארגונים במספר רב של תרחישי שימוש. אם תרצו: זה ה-Smartphoneשל עולם הניטור.

למרות כל יכולות אלה, פריסה והטמעה של פתרון ניטור אפליקטיבי איכותית תענה באופן מיטבי רק על אחד מתרחישי השימוש. למה לא לענות על שניים או יותר במקביל? הרי אם זה מסוגל לעשות גם וגם כדאי לקבל את הכל, לא? מיד אציג מספר תשובות לכך. למען הפשטות נשווה בין שני תרחישי שימוש נפוצים של CA-APM: לדעת כיצד התוכנה שלי עובדת, כלומר - האם הכל מתפקד כשורה? לדעת לפרטים כיצד עובדת האפליקציה, כלומר - מה מקור הבעיות שלי?

להלן שלוש סיבות מדוע הטמעה צריכה להתמקד באחד מתרחישי שימוש אלה ולא בשניהם יחדיו:

משתמשים שונים: לדעת כיצד התוכנה שלי עובדת הינו תרחיש שימוש הדומה יותר לניטור התשתיות הקלאסי. פתרון שכזה יתמקד באנשי הבקרה והתפעול של הארגון, והערך האמיתי בו יהיה בסביבות הייצור. לעומת זאת, פתרון אשר מצביע על מקור הבעיה יבוצע בדרך כלל בסביבת בדיקות, ויצריך כוח אדם מקצועי ברמת מהנדס או ארכיטקט, בעל היכרות מעמיקה האפליקציה על מנת לפענח ולהבין את התוצאות.

אופן היישום: פתרון לצרכי בקרה יתמקד במבט חיצוני על האפליקציה והשירותים השונים. בדרך כלל פתרונות מסוג זה יכללו את פתרון ניטור חווית המשתמש -CEM: Customer Experience Manager- אשר יספק רמת דיוק גבוהה יותר לזמינות וביצועי השימוש של המשתמש באפליקציה. לעומת זאת פתרון לצורך זיהוי מקור הבעיה יספק נתונים מסוג אחר וברמת פירוט אחרת, ממש ככלי מחקר אשר מאפשר למשתמש לפי דרישה לבוא ולחדור עמוק יותר לתוך האפליקציה בחיפוש אחר הבעיה.

רמת מידע לעומת תקורה: שני הדברים שנמצאים תמיד ביחס הפוך בפתרונות ניטור אפליקטיבי הינם רמת פירוט המידע המתקבל, אל מול התקורה שכלי הניטור מייצר על האפליקציה. איזון זה מושפע מאופן הגדרת הכלי, אך כמובן צריך להיגזר ראשית מתרחיש השימוש שנקבעו למערכת. כלי ניטור אפליקטיבי אשר מוטמע לצורך זיהוי מקור הבעיה בדרך כלל מוטמע לאחר שכבר ישנן בעיות עם האפליקציה, ולכן שם הדגש הרב יותר יהיה על מידע נרחב, ופחות עניין בתקורה שהניטור מייצר.

מהסיבות הנ"ל בהטמעה של פתרון רב-יכולות, ובפרט CA-APM, מומלץ להפריד בין הטכנולוגיה למתודולוגיה. למרות שהכלי מסוגל לספק יכולות רבות, דווקא עדיף לייצר הטמעה של כלי בעל פונקציה אחת, ולתת מענה איכותי עבור פונקציה זו. התמקדות זו תשפיע על אופן היישום הטכנולוגי, על התוצר הסופי ותשפר את סיכויי ההצלחה של ההטמעה. לאחר הצלחות אלה יהיה ניתן לבצע הרחבה של הכלי לשימושים נוספים בארגון.

07/06/2012

אלעד אלתר, מנהל תחום שו"ב בקבוצת NessPRO מספר על פרויקט ליישום מערכת לניהול השירות אצל אחד מלקוחותיה הגדולים של נס

אלעד אלתר, מנהל תחום שו"ב בקבוצת NessPRO מספר על פרויקט ליישום מערכת לניהול השירות אצל אחד מלקוחותיה הגדולים של נס

הפרויקט ליישום מערכת ניהול השירות, שצויין לעיל, שילב מספר מערכות לצורך יצירת פתרון מלא לניהול נכסי ה-IT ותהליכי העבודה של אגף המידע והמיחשוב בארגון. 

כל המערכות בפרויקט הוטמעו כחלק מפתרון מתודולוגיית ITIL למיכון כלל תהליכי ה-IT, שמטרתו לשפר את מערך המיחשוב. זאת - ע"י מתן פתרון אחוד לתהליכי ניהול קריאות שירות, ניהול תהליכי שינוי וניהול מצאי (מערכת Service Desk), תהליכי ניהול זהויות, מערכת להשתלטות מרחוק ומערכת לניהול תצורה של תשתיות, מערכות ושרתי הארגון (CMDB).
 
הפרויקט כלל הקמת  מערכת שירות (Service Desk) המתממשקת למערכות המחסנים של הארגון - פיתוח עצמאי של NessPRO". המערכת מבצעת גם ניהול תהליכים, החל בתהליך קליטה אוטומטית של ציוד במחסן, מיפוי טרנזקציות המחסן במערכת השירות, והמשך באינטגרציה מלאה לנתוני המצאי ממערכות , כגון  Microsoft SCCM. כמו כן, כלל הפתרון פיתוח אינטגרציות בין מערכות הפעלה שונות כגון מערכת AS400 ומערכת ה- AD, וניהול כל נושא הרשאות המשתמשים בכל מערכות ה-IT. למרות העובדה שהמערכות השונות מסועפות במידה רבה, כל השליטה מתבצעת אוטומטית ממערכת אחת בלבד – מערכת ניהול השירות (Service Desk). כל נתוני המערכת נשאבים אוטומטית ממערכות הניהול השונות באמצעות אינטגרציות, שפותחו באופן ייעודי לפרויקט זה, דרך מנגנון חוקים המאפשר אספקת ציוד והרשאות לעובדי הארגון באופן אוטומטי. הפתרון שיושם מורכב ביותר, ומאפשר שליטה רחבה מתוך מערכת אחת. ניתן להקביל את הפתרון שיושם ל"שלט אוניברסלי" הניתן בידי אנשי ה-IT, שאינו מוגבל בוותק של מערכת ה-IT, בסוגה או במורכבותה, ובקלות רבה מאפשר שליטה במערכות אלו, באופן אוטומטי, מאובטח, מתועד ונוח.
 
האתגר הקשה ביותר של אנשי IT הוא ניהול תצורה (configuration) של תשתיות, חומרות, ויישומים ארגוניים רביםמשימה מורכבת זו מצריכה נראות (visibility), ושכבות רבות של רכיבים התלויים זה בזה, כגון אינטרנט, יישומים ומסדי נתונים, שרתים, תוכנות אינטגרציה, אבטחה ורכיבים מותאמים אישית. פעילויות ניהול התצורה הן עתירות עבודה ויכולות להציג שגיאות ואי-התאמות. המענה לכך ניתן במערכת ניהול השירות המאפשרת ניהול רוחבי של תצורת כל רכיבי ה-IT. זאת – תוך הצגה גרפית של התלות בין הרכיבים ואף היזון חוזר למערכת ניהול השירות. דבר זה מאפשר ניתוח השפעה (impact analysis) עבור כל רכיב ועבור כל שינוי המיועד להתבצע בארגון על הרכיבים הללו. 
 
יתרונותיה של  NessPRO ביישום מערכות ניהול השירות: 
• 
מתודולוגיית יישום פרויקטים בתצורת Agile, תוך ניתוח צרכי הלקוח והיכולות הנדרשות מהמערכת הנבחרת.
• ניסיון רב בבניית אינטגרציות למערכות משיקות. 
• 
מאגר של פיתוחים ייחודיים אשר משפרים ומייעלים את השימוש במערכות.
• 
ראש הצוות הינו המדריך הרשמי של CA בקורסי .ServiceDesk
תחום השליטה והבקרה ב-NessPRO, קבוצת מוצרי התוכנה של נס טכנולוגיות, אמון על פתרונות BSM, Service Desk ושליטה ובקרה (שו"ב) המובילים בשוק.  תחום השו"ב עוסק כ-15 שנים בניהול וביצוע פרויקטי שליטה ובקרה ויישם מערכות  ServiceDesk במתודולוגית 3ITIL V בלמעלה מ- 50 ארגונים ביניהם משרדי ממשלה, יחידות צבאיות וגופי בטחון, חברות פיננסיות ובנקים, חברות ביטוח ועוד. התחום הוא חלק מחטיבת הפתרונות המתקדמים של NessPRO המונה כ-30 מיישמים, ארכיטקטים, ומנהלי פרויקטים בעלי הסמכות בינלאומיות כגון PMIו- ITIL.

יוסי הטוני | 07/06/2012

שי און, מנכ"ל CA ישראל: "נמשיך לצמוח גם השנה בכ-10% - הן במכירות והן בכוח האדם"

אני מעריך שנצמח השנה בכ-10%, הן בהיקף המכירות והן בהיקף כוח האדם", כך אמר שי און, מנכ"ל CA ישראל. לדבריו, הסיבות לצמיחה אותה הוא צופה הן "הגידול וההרחבה הצפויים בפעילות שלנו במיחשוב ענן ובתוכנה כשירות (SaaS), כמו גם הפנייה החדשה שלנו לארגונים בגודל בינוני".

און התראיין לאנשים ומחשבים לקראת הכנס השנתי שעורכת החברה ללקוחותיה. דובר המפתח בכנס יהיה ויליאם (ביל) מק'קרקן, נשיא CA העולמית, שמגיע לישראל זו הפעם השלישית.

לדברי און, "המנמ"רים מרוכזים כיום ברתימת ה-IT ליצירת ערך עסקי גדול יותר לארגון שלהם. הסיבה לכך היא שהם נדרשים לספק שירותים טובים יותר תוך קיצוץ בתקציבים שלהם. המציאות הזו, שמכתיבה לעשות יותר בפחות, הופכת את מיחשוב הענן לכורח".

"המנמ"רים מבינים את התועלות הנובעות מקבלת שירותי IT באופן ממוכן", הוסיף. "בין אם מדובר בתשתית או בתוכנה, ה-IT מסופק כיום כשירות. גם אם הארגון מספק את השירותים הללו באופן פנים-ארגוני וגם אם באופן חוץ-ארגוני, מנמ"רים נדרשים לאמץ פתרונות ניהול בתחומי התכנון, המיכון ואבטחת המידע, שיאפשרו להם לספק את השירות ולהשיג תוצאות עסקיות טובות יותר. מהיכן יסופק השירות וכיצד הוא יסופק? אלה הם פרטים קטנים בתמונה הגדולה, שבה המנמ"ר יעביר עוד ועוד תחומים לאספקה כשירות. המיקום שבו מאוחסן השירות - בחוץ או בפנים - הופך ללא רלוונטי. כך, המנמ"רים יוכלו להתרכז בצרכי הארגון ובדרישות המשתמשים, ולא בתשתיות".

 

פנייה ל-SME
און ציין, כי CA העולמית החליטה החלטה אסטרטגית לפיה, לצד הפעילות רבת השנים מול ארגוני אנטרפרייז, היא תפנה לפלח השוק של ארגוני הביניים. "אנחנו מציעים לו מערך פתרונות המוכוון לצרכים שלו, ובהתאם - גם לתקציבי ה-IT הצנועים יותר שלו", אמר. לדבריו, "יש לנו מוצרים רזים וזריזים המיועדים לקהל זה, על בסיס רכישת נימסופט (Nimsoft), המהווה מערכת שליטה ובקרה (שו"ב), ניטור היישומים וניהול השירות - כל זאת על גבי פלטפורמה מודרנית, עם הטמעה מהירה ועלויות פחותות".

החברה, אמר און, מקדמת את נושא ה-SaaS "בעיקר בקרב ארגונים בינוניים וקטנים, כאלה שלא השקיעו הון רב בתשתיות ה-IT שלהם, בהיבטי נדל"ן, ציוד וכוח אדם". תחום פעילות נוסף אותו און ציין הוא שירותים מנוהלים לספקים (Managed Service Provider), "יחד עם שותפינו העסקיים, נס ישראל ומלם מערכות מקבוצת מלם-תים, שמציעים את מוצרי CA כתוכנה כשירות, ענן במיקור חוץ ללקוחותיהם".

תחום פעילות חדש של החברה הוא ניהול האנרגיה במרכזי המיחשוב. "עלות האנרגיה עולה כל הזמן, יש לארגונים תלות מוחלטת בחשמל, זהו נושא בטבורו של עולם בכלל ובעולם ה-IT בפרט", אמר און. "לכן, CA נכנסה לתחום ה-DCIM (ר"ת Data center infrastructure management - ניהול התשתיות של מרכזי המיחשוב). מעבר לניהול תשתיות ה-IT אנחנו מבינים ורוצים להנחיל הבנה זו ללקוחות, כי נדרש לנהל באופן חכם את האנרגיה בדטה סנטר ובתחנות הקצה, כל זאת בהתאם לרגולציה, לרבות מדידת האנרגיה, ניהול מיזוג האוויר והתאורה, ולאחר מכן לחבר בין ניהול האנרגיה לניהול ה-IT. בניהול נכון, ניתן לצמצם את צריכת האנרגיה ב-20%-25% בשנה".

הוא הסביר, כי "הטיפול בנושא צריכת האנרגיה הביא לכך שאנחנו מנהלים כיום דיאלוג עם גורמים בנוסף למנמ"רים, דוגמת מנהלי התפעול וסמנכ"לי הכספים בארגונים. אלה גורמים שהופכים להיות קריטיים בכל נושאי ההתייעלות והחיסכון בארגון".

און סיכם באמרו, כי "לצד הפעילות המסורתית שלנו בעולם ניהול תשתיות המיחשוב יש לנו כמה שדות פעילות חדשים שאותם אנחנו מוסיפים למערך היכולות שלנו: ניהול שירותים וירטואליים של שירותי IT, יישומים לניהול השירותים, ניהול צריכת האנרגיה והיצע מיחשוב ענן ותוכנה כשירות לארגוני ביניים ולספקי שירותים".

07/06/2012

ראיון עם אבי זגדון ואייל קדם, מנכל"ים משותפים בטקמיינדCA – EXPO 2012

 

1        ספר על הארגון בו אתה עובד

חברת טקמיינד הינה יזמית טכנולוגית. מתודת העבודה הייחודית לנו מאפשרת להתמזג עם כל לקוח ולהביא לו ערך מוסף עסקי, תהליכי וארגוני.  אנו מנהלים פרויקט מתחילתו ועד הטמעתו. הבנה יסודית של הבסיס לדרישת הלקוח, ניתוח טכני של האתגרים המוצבים בפרויקט, שיבוץ האנשים הנכונים ביותר לביצוע המשימה ובסופו של דבר האתגר שמוצב בפני כל אחד וביחד, הם המפתח להצלחתינו!

אווירת המשפחתיות בחברה גורמת לכל אחד מאיתנו לעמוד באתגרים המוצבים בפניו בדרך הטובה ביותר בה הוא יכול. תחושת השייכות והאחריות המשותפת מהווים גורם משמעותי שדוחף ומניע.

הניסיון הייחודי של אנשי טקמיינד, כל אחד בתחומו, מאפשר לנו לבנות ללקוח פתרון המותאם לצרכיו בדרך הטובה ביותר, תוך התחשבות בסביבה הייחודית של הלקוח. היכולת של טקמיינד למצות את היכולות של המערכות הקיימות בארגון ולממש תהליכים לצד פיתוחים מורכבים היכן שנדרש, משלימות את היכולות החברתיות והאווירה המיוחדת השוררת בתוך טקמיינד ובין טקמיינד ללקוח.

2       אילו מוצרים של CA אתה מטמיע אצל הלקוחות שלך?

Service Assurance: Nimsoft, Spectrum , eHealth, NetQoS, SOI, Wily, VPM, Service Automation, Unicenter

Service Management: CMDB, CCA, Service Desk , ITCM

 

3        מדוע בחרתם לעבוד עם CA? מה הערך המוסף ש-CAנותנת לשותפים שלה?

חברת CAמגיעה עם סל של פתרונות וחדשנות טכנולוגית.  חברת טקמיינד שחרטה על דיגלה, להטמיע טכנולוגיות מובילות עם הטמעת ייחודית לצרכי הלקוח, מצאה ב CAאת החלק שהתאים לה בפאזל העסקי. סיבה נוספת, שותפות אמיתית מבוססת על הגינות, יושר, פתיחות ונאמנות וגם בנושא הזה השותפות לאורך השנים מדברת בעד עצמה.

4        מה לדעתך המוצר/ים הפורץ/צי דרך של CA שמבדלים אותה ממתחרותיה?

הדרך של CAהיא הייחודית, זו לא הטכנולוגיה או המוצר שפורצי דרך אלה השיטה שלה לבחור תחומים "חמים" לבצע רכישות ו/או לפתח פתרונות ולנסות להיות הראשונים שדוחפים את הנושא בשוק – זה היתרון התחרותי של CAבכל נקודת זמן. 

Contact us on WhatsApp
Open Accessibilty Menu